Люди, від яких залежить наше одужання в лікарнях – це не тільки лікарі. В першу чергу це медичні сестри – адже саме вони вчасно подадуть ліки і виміряють температуру, відзначать зміни самопочуття і проведуть аналіз, зроблять перев’язку і укол. Всі необхідні процедури лягають на плечі медсестер, і таку самовіддану працю повинно бути оцінено по достоїнству. У знак визнання їх заслуг міжнародна спільнота заснувала особливе професійне свято – День медсестри.
День медичної сестри – свято з багаторічною історією. Вперше його святкували понад півстоліття тому – у 1965 році, хоча думка про щорічне вшанування трудівниць лікарень і поліклінік вперше була висловлена раніше – у 1953 році. Однак свій сучасний вигляд, в тому числі і загальну дату святкування, День медсестри знайшов лише в 1974 році.
У 2018 році День медсестри святкується в суботу 12 травня. Ця Дата зафіксована в календарі, тобто щороку це свято відзначається в один і той же день 12 травня. 

Отже, напередодні відзначення Дня медсестри 11 травня 2018 року перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова районної ради Василь Пасічник та міський голова Ніла Островська завітали до приміщень поліклініки та центральної районної лікарні, аби особисто привітати наших медсестер з професійним святом та вручити подарунки. Звичайно, словами не виразити всю дань поваги та шани до медсестер, які цілодобово допомагають нашим громадян в їх одужанні, але в цей особливий день керівники району та міста привнесли світлі та радісні миттєвості в душі наших медсестер.

Зі святом Вас, шановні медсестри! Низький уклін Вам за вашу нелегку працю і Многая літа!