30 вересня в Україні традиційно відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури.

Саме 27 вересня 2017 року в читальній залі центральної районної бібліотеки відбулися заходи з нагоди  Всеукраїнського дня бібліотек та 95-річчя Красилівської центральної районної бібліотеки. У цей день фойє бібліотеки прикрашала фотосушка «Бібліотека: минуле та сучасне», викладка друкованої продукції бібліотеки, матеріали бібліотек по участі в районному етапі обласного конкурсу  з національно-патріотичного виховання громадян «Україна починається з тебе», виставка робіт учасників клубу за інтересами «Все на світі вміють рученята».

Захід розпочався відеопрезентацією «Сьогодні свято храму книг, бібліотеки славне свято…», який ознайомив присутніх з історією та діяльністю центральної районної бібліотеки. З вітальним словом до бібліотекарів району звернулися заступник голови районної державної адміністрації  Ірина  Морозович, заступник голови районної ради Микола  Білик, голова Красилівської міської ради Анатолій Жовтан, які зазначили, що сьогодні бібліотеки нашого району та міста це інформаційні, культурноосвітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток держави, сприяють розбудові громадянського суспільства. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек керівники  нагородили кращих бібліотечних працівників  грамотами та  подарунками.

Слова вітання та слова подяки пролунали від начальника відділу культури, національностей та релігій районної державної адміністрації Інни Грицюк, начальника управління освіти, молоді та спорту Олени Заїки,  голови громадської організації «Польського культурно-освітнього товариства м.Красилова» Руслана Гарника, директора центральної районної бібліотеки Олени Кондратюк  та голови профспілки бібліотечних працівників  Людмили Ярощук. Музичні вітання подарували для усіх присутніх викладачі Красилівської дитячої музичної школи. Тож бажаємо бібліотекарям і надалі залишатися теплим вогнищем культури і наснаги, щастя, добра і процвітання.