15 вересня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук взяв участь у церемонії підписання угоди між провідним українським еко-банком «Укргазбанк» (http://www.ukrgasbank.com) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, http://www.ifc.org), відповідно до якої банк приєднується до Глобальної програми торговельного фінансування IFC на суму від 20 млн доларів.

Це допоможе збільшити обсяги фінансування зовнішньоекономічних контрактів клієнтів банку та розширити географію партнерської мережі, а також підтримати зусилля, спрямовані на модернізацію економіки та пришвидшення темпів її зростання.

«Вітаю рішення IFC та Укргазбанку зміцнити співпрацю, підписавши другу угоду. Впевнений, що вона буде такою ж результативною, як і перша угода, завдяки якій в Україні значно полегшено доступ бізнесу до фінансування проектів з відновлюваної енергетики. Як відомо, з початку роботи з IFC у 2016 році банк надав понад 220 кредитів на «зелені» проекти на суму 6,2 млрд грн. (200 млн євро)», — прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.