23 серпня 2017 року з нагоди Дня Державного Прапора України керівники району та міста, учасники бойових дій на сході нашої країни, громадськість району взяли участь в урочистому піднятті Державного Прапора України. 

З вітальними словами до присутніх звернулась голова райдержадміністрації Ніла Островська: «Ми маємо бути гордими тим, що є українцями, і берегти наш Прапор – символ свободи.

Святкування Дня Державного Прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, виховання поваги громадян до державного символа країни.

Протягом років наш стяг став не просто символом державності, він майорить під час найважливіших подій в історії країни. І в переддень Дня незалежності ми з гордістю піднімаємо Прапор держави. Але багато хто з нас пам’ятає й інші часи, і інше відношення влади до українських атрибутів.

Справжню історію нашого Прапора радянська влада тримала за сімома печатями… Вона пильнувала, аби поєднання синього та жовтого взагалі ніколи не траплялося на око громадянам. Право на окреме існування ці фарби, звісно ж, мали. Не затулиш же людям очі на блакитне небо… І не заборониш ростити золотаве жито чи пшеницю. Але доходило до абсурду: кажуть, державний стандарт навіть в коробках дитячого пластиліну не дозволяв синім і жовтим брускам лежати поруч, тільки впереміш з іншими.

Публічно ж вшанувати Національний Прапор означало здійснити подвиг, бо влада такі рідкі на той час дії розглядала як особливо небезпечний злочин. Віктор Кукса та Георгій Москаленко отримали кілька років таборів суворого режиму за те, що п’ятдесят років тому вивісили український прапор на даху Київського інституту народного господарства. Виготовили цей прапор з двох жіночих шарфів: жовтого та блакитного.

На жаль, і тепер не по всій території нашої держави можна без страху і з гордістю пишатись Державним Прапором України. Мешканка окупованого Луганська  у день народження Тараса Шевченка попри реальну загрозу своєму життю прийшла до пам’ятника поету з синьо-жовтим стягом. Патріоти України 18 березня минулого року розгорнули Український Прапор на узбережжі Криму. Це все кроки до повернення нашого Українського Прапора на Донбас і Крим.

Наш Прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Під таким знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Мить, коли піднімається Державний прапор України та звучить Державний Гімн, – це момент піднесення, який сповнює серце кожного українця гордістю за рідну країну.

Ми маємо бути гордими тим, що є українцями,  пишатись і берегти наш Прапор, як символ свободи, як пишаються та бережуть його українські воїни.»

І, символічно, що після цих слів очільниці району право підняти Державний Прапор України було надано нашим воїнам — захисникам Тишкуну Михайлу та Олінчук Ірині.