16 серпня 2017 року голова райдержадміністрації Ніла Островська взяла участь у пленарному засіданні дев’ятнадцятої позачергової сесії районної ради, яке провів голова районної ради Василь Пасічник.

В ході жвавого обговорення депутати розглянули 14 питань порядку денного, зокрема, одноголосно депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 017 року, підтримали внесення змін до районного бюджету на 2017 рік, внесення змін та доповнень до наступних районних програм:

— програми соціально-економічного розвитку Красилівського району на 2017 рік;

—  районної комплексної програми із надання пільг з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг та на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2017-2020 роки;

— Програми забезпечення виконання Красилівською районною державною адміністрацією делегованих повноважень районної ради та регіональної політики розвитку Красилівського району на 2016-2017 роки;

— Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Красилівському районі на 2016-2018 роки.

Разом з тим районні обранці прийняли позитивні рішення стосовно питань:

— «Про надання статусу опорного навчального закладу Кременчуківській ЗОШ І-ІІІ ступенів»;

— «Про реорганізацію Криворудківської ЗОШ І-ІІІ ступенів»;

— «Про надання дозволу на передачу в оренду нерухомого майна спільної власності територіальних громад району»;

— «Про внесення змін до рішення шістнадцятої сесії районної ради від 24.03.2017 року №33 «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників  комунальних підприємств, установ та закладів, що є у спільній власності територіальних громад Красилівського району Хмельницької області»;

— «Про затвердження розпоряджень голови районної ради»;

— «Про директора Красилівського ЛСП «Красилівліс». (На заміщення вакантної посади директора Красилівського ЛСП «Красилівліс» депутати підтримали кандидатуру Оцалюка Миколи Петровича).

Рішення «Про надання дозволу на продовження терміну дії договорів оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад району» та про «Про орендну плату» були прийняті з урахуванням внесених змін, а саме:

—  в пункті 1.2.  рішення «Про надання дозволу на продовження терміну дії договорів оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад району» виключено слова «та виключення пункту 5.16. з цього Договору»;

— в рішенні «Про орендну плату» виключено пункт 2. «Надати пільгу з орендної плати у розмірі 100% від нарахованої за орендоване нежитлове приміщення ТОВ «Медичний центр «Родина» загальною площею 110,41 кв. м, що знаходиться на балансі Красилівського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги, за адресою: м. Красилів, вул. Центральна, 32, на період з 01.09.2017 по 30.11.2017 року, із обов’язковим проведенням орендарем робіт з постійного підтримання у належному стані орендованого майна та при умові виконання умов договору».

Одним із актуальних питань є створення в навчальних закладах міста та району належних умов для навчання та виховання, для збереження та зміцнення здоров’я дітей. Саме тому депутати районної ради підтримали всі пропозиції райдержадміністрації  та спрямували  левову частину районного бюджету на проведення капітальних ремонтів приміщень, зміцнення матеріально-технічної бази  закладів освіти,  облаштування прилеглих територій.

Депутат обласної ради, голова райдержадміністрації Ніла Василівна подякувала депутатам за те, що  звернули увагу на проблеми лісового господарсва району: «Не від керівництва держави залежить стан лісів у районі, а саме від нас, тут, на місцях», а також побажала новопризначеному керівнику Красилівського ЛСП «Красилівліс» відповідально відноситись до народного багатства – лісу.