Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» за підтримки USAID продовжує реалізацію проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Проект спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в Україні, зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави. Проект реалізується у трьох компонентах: формування правового поля децентралізаційної реформи; збільшення ресурсів місцевого самоврядування; зміцнення спроможності учасників реформи.

На виконання Меморандуму між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Асоціацією міст України створені та діють відповідні офіси реформ. Зокрема, діє такий офіс реформ і у Хмельницькій області.

10 березня 2017 року, з метою продовження ефективної роботи з розбудови місцевого самоврядування за європейськими стандартами на теренах області, створення спроможних територіальних громад представники Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, а саме: Василенко Д.М. – консультант з юридичних питань, Бохонська О.В. – консультант з бюджетних питань та Демчук О.В. – консультант з питань регіонального розвитку надали консультацію головам місцевих рад району щодо потенційних ОТГ (об’єднана територіальна громада) району.

Зустріч відбулась у сесійній залі адмінбудинку за участю голови районної ради Пасічника В.С., першого заступника голови райдержадміністрації Склонного Д.В., окремих працівників райдержадміністрації, районної та міської рад.