Діти – наше майбутнє,  майбутнє нашого району і всієї України. Наш обов’язок – забезпечити їм комфортні умови для формування гармонійної, високоосвіченої особистості. У зв’язку з цим актуальним стає гарний, чистий та затишний заклад освіти.

Саме такі умови матиме уже цьогоріч Заслучненський ліцей імені Олексія Іщука, у стінах якого навчаються діти із сіл Заслучне, Глібки, Писарівки, Говорів, Трудового та Зозулинець.

Проєкт під назвою «Капітальний ремонт Заслучненського ліцею ім. О. Іщука по вул.Шкільній,1 в с. Заслучне Красилівського району Хмельницької області» — це один із проєктів регіонального розвитку, що реалізовується за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

27 травня 2020 року голова Красилівської РДА Василь Кравчук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимир Снігур здійснили робочий візит в с.Заслучне з метою огляду стану будівлі Заслучненського ліцею ім. О. Іщука та перевірки виконання проєкту. На виїзній нараді також були присутні представник ПМП «Лідер», інженер технічного нагляду даного об’єкту Володимир Рабчук,  голова Заслучненської сільської ради Анатолій Розумний, директор Заслучненського ліцею ім. О. Іщука Лідія Чебанаш.

При огляді виявлено, що значна частина роботи вже виконана, укріплено та утеплено фасад будівлі загальноосвітньої школи, перекрито дах. У початковій школі укріплено частину стін, замінено віконні блоки.

На даний момент працівники ПМП «Лідер» здійснюють роботи по виконанні фактурної штукатурки «короїд» та підготовки до фарбування будівлі школи.

Приємно зауважити, що цьогоріч передбачалося виділення коштів ДФРР у сумі 2 мільйонів 600 тисяч гривень, проте за сприяння Народного депутата України Олена Копанчук в травні було прийняте рішення виділити з держбюджету 4 мільйони 742 тисячі гривень. За ці кошти в початковій школі планується укріпити фундамент, утеплити фасад, перекрити дах, нанести фактурну штукатурку «короїд» та пофарбувати будівлю.

На жаль, на внутрішні роботи коштів не вистачить.

Але поступово, спільними зусиллями, крок за кроком, ми разом зможемо забезпечити гідні умови навчання наших дітей, що сприятиме розвитку нашого району та держави в цілому.