28 квітня 2020 року відбулася нарада під керівництвом заступника голови Красилівської РДА Олександра Конуся із головою Росоловецької сільської ради Василем Ковальчуком за участю начальника управління фінансів РДА – Наталії Кобильчук, заступника начальника- начальника відділу доходів управління фінансів Надії Дунець, начальника Красилівського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Олексія Шишина. В ході наради голова Росоловецької сільської ради  прозвітував про проведену роботу за І квартал 2020 року щодо виконання та можливих заходів щодо наповнення місцевого бюджету, як невідємної складової районного бюджету.

Одночасно зазначаємо, що Росоловецька  сільська рада – одна із 3-х сільських рад Красилівського району, яка не забезпечила виконання дохідної частини місцевого бюджету.

Основна увага зверталась головою Росоловецької сільської ради щодо можливого напрямку реалізації наповнення місцевого бюджету за рахунок нарахування та сплати земельного податку із громадян, власників земельних паїв, які використовуються місцевими сільськогосподарськими формуваннями у їх господарській діяльності.

Однак даний підхід до вирішення обговорюваних питань є одностороннім та в свою чергу зумовить перекладення усіх  відповідних дій на жителів (власників земельних паїв), що в свою чергу жодних чином не може вважатися належним та правомірним дотриманням та гарантуванням прав, свобод та інтересів громадян.

Красилівською РДА зверталась увага щодо більш конкретних дій зі сторони сільської ради щодо впорядкування відносин із сільськогосподарськими агроформуваннями задля належного оформлення  (в тому числі реєстрація у ДЗК) договорів оренди земельних паїв із власниками, завершення належним чином проведення реєстрації договорів оренди землі (земель запасу), що в свою чергу зумовить покращення фінансового клімату сільської ради та наповнення місцевого бюджету.

В ході тривалої дискусії були прийняті відповідні рішення (пропозиції) спрямовані, на реалізацію прийнятих заходів щодо наповнення місцевого бюджету.

Робота із реалізації заходів взята на контроль Красилівської РДА.