Україна увійшла в передпасхальний та пасхальний період. Цього року до традиційного почуття пасхальної радості додалося ще й відчуття особливої відповідальності та тривоги, зумовлені особливими умовами відзначення Пасхи – в умовах масового поширення епідемії коронавірусу.

    Звертаємо вашу увагу, що станом на 13 квітня підтверджено 3 102 випадків COVID-19, 93 особи померло.

    Спалах коронавірусної хвороби COVID-19 на початку квітня було зафіксовано у Києво-Печерській лаврі, де загальна з кількість хворих священнослужителів у монастирі сягнула 30. Від коронавірусу помер монах із Києво-Печерської лаври, архімандрит Нектарій, настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло, у якого раніше запідозрили COVID-19 і який перебував у самоізоляції, через погіршення самопочуття госпіталізований в Олександрівську лікарню.

    Нагадаємо, що через недугу помер і священник із Заліщиків, в якого першого на Тернопільщині підтвердився діагноз COVID-19. Священник контактував з великою кількістю прихожан.
Коронавірус підтвердили також у священника із Надвірнянського району Івано- Франківської області.

    В зв’язку із повідомленнями про порушення карантинних заходів на території Красилівського району під час проведення богослужінь та із врахуванням наступаючих релігійних святкових днів, а саме проведення освячення Великоднього кошика, відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня, звертаємось до жителів Красилівщини та всіх священнослужителів з проханням максимально дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину, аби не наражати себе, своїх близьких та друзів, а також всіх віруючих на очевидну небезпеку.

    Наполегливо рекомендуємо обмежити проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій в місцях богослужінь, а також перебування там громадян.

    Особливо наголошуємо про необхідність таких обмежень на період Великодніх свят.

    Бережіть себе та своїх рідних!