У рамках програми «Доступна Медицина», ініційованої Президентом України спільно з Мінрегіонбудом та Міністерством охорони здоров’я України та владою на місцях, інтенсивно реалізуються проекти з будівництва сучасних амбулаторій у сільській місцевості.

Сьогодні, 02 квітня 2020 року, відкрито нову амбулаторію загальної практики-сімейної медицини у с. Чернелівка Красилівського району задля надання місцевим жителям якісної первинної допомоги та змоги робити первинні лабораторні обстеження. Приємно зауважити, що амбулаторію оснащено усім необхідним. Вона повністю готова до надання медичної допомоги хворим та проведення якісних профілактичних заходів.  

Раніше ФАП в с.Чернелівка знаходився у старому приміщенні. У ФАПі було відсутнє водопостачання, водовідведення, каналізація. Приміщення потребувало капітального ремонту з великими затратами.

 Було прийняте рішення про будівництво нової амбулаторії загальної практики-сімейної медицини загальною площею 314 м.кв., де тепер будуть отримувати якісну та своєчасну медичну допомогу жителі сіл Чернелівка, Пилипи, Сорокодуби, Моньки, Моньчинці, а також планувалося — сіл Котюржинці та Марківці.

 Амбулаторія оснащена необхідним обладнанням, автомобілем, квартирою лікаря.

В будівлі розміщено комфортний кабінет сімейного лікаря, маніпуляційний кабінет, оглядовий кабінет і.т.д., в приміщеннях нові сучасні меблі та медичне обладнання, згідно табеля оснащення.

 Також тут передбачено умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

В амбулаторії працює 1 сімейний лікар та 2 працівники медперсоналу.

Реалізація проекту відбулась завдяки співфінансуванню з сільського (100 тис.грн.), районного (74 тис.грн.), міського (більше 600тис.грн.) та державного бюджетів. Загальна кошторисна вартість складає 8 050 167грн.

Відкриття медзакладу відвідали голова Красилівської РДА Василь Кравчук, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Ніла Островська, головний лікар комунального некомерційного підприємства Красилівського Центру ПМСД Олег Ватажук.

Функціонування закладу забезпечить доступ до якісних медичних послуг кожному жителю громади.