Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Вони загинули за правду, за свободу, за незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Гіркі події не залишити байдужим жодного з нас. Гіркі спогади завжди житимуть у наших серцях. Ті декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Більше сотні Героїв віддали своє життя за європейську Україну. Їх нарекли Небесною сотнею.

Десятеро з них було із Хмельниччини :

Сергій Бондарчук (м. Старокостянтинів),

Віталій Васільцов (с. Гаврилівці Кам’янець-Подільського району),

Микола Дзявульський (м. Шепетівка),

Олександр Клітинський (с. Чернелівці Деражнянського району),

Анатолій Корнєєв (с. Руда Кам’янець-Подільського району),

Артем Мазур (м. Хмельницький),

Дмитро Пагор (с. Хропотова Чемеровецького району),

Олександр Подригун (с. Залужжя Білогірського району),

Людмила Шеремет (м. Хмельницький),

Володимир Чаплінський (с. Ногачівка Славутського району).

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, загиблим на Майдані під час лютневих подій присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Цього дня, 20 лютого 2020 року, Красилівщина разом з усією Україною вшановувала Героїв Небесної сотні. 

20 лютого 2020 року на центральній площі міста біля пам’ятного знаку «Героям України» відбулися заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та  увічнення пам’яті  Героїв  Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до  пам’ятного знаку «Героям України» та до Дошки Слави керівники міста та району, громадськість, учнівська молодь вшанували пам’ять про загиблих.

Представники релігійних конфесій району відправили панахиду за загиблими героями, які віддали життя за Україну.

Усі присутні в глибокій скорботі схилили голови та вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Віддавши шану Героям Небесної Сотні та Героям Красилівщини, які загинули за світле майбутнє України, учасники заходу поклали квіти і лампадки до Дошки Слави та пам’ятника Героям України та взяли участь у поминальній панахиді за загиблими. 

Захисники нашої Батьківщини поклали душу і тіло задля свободи своєї країни, вони віддали свої життя за націю, за державу, за нас.

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність.