З метою забезпечення ефективного використання земель водного фонду та на виконання розпорядженням  голови обласної державної адміністрації від 26.12.19 №908/2020-р «Про уповноваження районних державних адміністрацій на вжиття заходів щодо приведення у відповідність вимог чинного законодавства орендної плати у договорах оренди земельних ділянок водного фонду»  07 лютого 2020 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Дмитра Склонного проведено нараду з селищними та сільськими головами району.

В нараді взяли участь голова районної ради Василь Пасічник, заступник голови районної ради Микола Білик, заступник начальника управління — начальник відділу доходів управління фінансів райдержадміністрації Наталія Дунець, начальник Красилівської ОДПІ Олексій Шишин, заступник керівника апарату — начальник відділу персоналу апарату райдержадміністрації Світлана Олексійчук, завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Юлія Краснолуцька, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники Красилівської ОТГ.

Завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Юлія Краснолуцька зупинилась детальніше на питаннях приведення договорів оренди земель водного фонду у відповідність до закону України «Про оренду землі», наголосила, що нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться не рідше ніж один раз на 7-10 років. А це має пряме відношення до наповнення місцевих бюджетів органів місцевого самоврядування на території району.

Заступник начальника управління — начальник відділу доходів управління фінансів райдержадміністрації Наталія Дунець проаналізувала стан податкового боргу до зведеного бюджету району, звернула увагу сільських голів на заборгованість по водному фонду, надала розгорнуту інформацію по податковому боргу станом на 01.02.2020р. в розрізі сільських рад та платників податку. Кожен сільський та селищний голова отримав, розроблені управлінням фінансів, додатки, заповнивши які можна проаналізувати доходи місцевих рад та виявити їх резерви.

Начальник Красилівської ОДПІ Олексій Шишин закликав представників органів місцевого самоврядування до співпраці з платниками податків по сприянню приведення договорів оренди земель водного фонду відповідно до чинного законодавства задля наповнення місцевого бюджету району.

За підсумками наради прийняті відповідні рішення, а саме:

розробити План заходів по наповненню місцевих бюджетів у 2020 році;

провести роботу з виявлення та ліквідації схем ухилення від оподаткування;

встановити контроль за правильністю нарахування та повнотою сплати податку на доходи фізичних осіб від надання в оренду ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв);

вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під водними об’єктами;

вжити дієвих заходів щодо зниження та недопущення росту податкового боргу.