31 липня 2017  року у Терешківській сільській раді пройшли громадські слухання по розгляду ініціативи голови Антонінської селищної ради щодо утворення спільної громади, участь в яких взяв перший заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Склонний.

Дмитро Васильович зауважив, що децентралізація – закономірна реформа, якщо країна обирає шлях прогресу. Польща, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, скандинавські країни – усі вони пройшли через таку реформу, що дало поштовх економіці, соціальному розвитку цих країн, особливо їхніх сільських територій.

Головний акцент уряд, разом із донорськими міжнародними організаціями, робить на підтримці об’єднаних громад. Мета – очевидна: зробити ці громади вдалою, яскравою вітриною реформи, щоб у всіх інших не виникало сумнівів щодо доцільності об’єднання.

За найменшими підрахунками, зволікаючи ми втрачаємо близько 25 млн. грн. щорічно, а тому зволікати більше не можна і реформу необхідно впроваджувати якнайшвидше.

Присутні розглянули поточний стан та перспективи проведення реформи децентралізації в Красилівському районі, заслухали основні показники щодо Антонінської селищної ОТГ, обговорили основні моменти щодо проведення реформи та механізм утворення об’єднаної громади.

Щоб мати змогу перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом та отримувати фінансування на розвиток – усі необхідні кроки для утворення ОТГ необхідно пройти до 15 серпня.

Ті ж сільські ради, які поки що зволікають, зможуть доприєднатись до новоствореної ОТГ у процесі доприєднання, проте вони втратять ще один рік та змогу у цей час отримувати кошти на розвиток