Протягом року в Красилівському  районі проходить обласний конкурс на кращий творчий проект по роботі з громадою села під назвою «Фестиваль одного села».  Святкові дійства проведено в селах Заставки, Баглайки, Пашутинці, Берегелі, Кучманівка, Слобідка-Красилівська, Заслучне, Севрюки. «Моє село, серпанком оповите» — саме  під такою назвою 3 вересня 2017 року  проведено обласний фестиваль з нагоди 500-річчя  першої згадки про село Радісне  Щиборівської сільської ради.

Дійство розпочалось на сільському ставку з конкурсу рибалок на кращий вилов риби. На сільському стадіоні проводились турніри з футболу, волейболу. В місцевому  Свято-Покровському храмі пройшла  святкова літургія, а згодом – святковою ходою усі жителі села, гості та запрошені перейшли  до Пам’ятного знака, встановленого на честь 500-річчя першої згадки про село, який був освячений отцем Михаїлом.

На місцевому стадіоні   була  організована фотовиставка «Історія нашого села», яку презентувала сільський бібліотекар Любов Ящук. Поряд з возом повним сіна, гарбузів, соняшників була розміщена   українська світлиця, де повноправною господинею була завідуюча клубом с.Каламаринка Галина Юрченко.  Експозиція «Моє село талантами багате» була представлена виробами народних умільців: вишивкою хрестиком і гладдю, виробами з бісеру, вишитими картинами. Окрему композицію, де милували зір вироби з дерева та ковка по металу підготували майстри Петро Жарко та Сергій Солопченко. Своїми смачними стравами усіх  жителів та гостей свята частували підприємці села та міста.

На ювілейне свято завітали голова Красилівської райдержадміністрації Ніла Островська,  перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович та заступник голови Красилівської районної ради Микола Білик. 

Оглянувши чудову  виставку, керівництво району  та усіх запрошених закликала до сцени пісня, якою розпочалось урочисте дійство. Із  найщирішими  вітаннями до жителів села звернулася очільниця району Ніла Островська: «Шановні жителі села Радісне та гості свята! Від імені громади Красилівщини вітаю вас із славним ювілеєм – 500 річчям від часу першої писемної згадки про село! Гарна дата і гарні люди жили на цій землі у ті далекі часи і живуть зараз. Працьовиті та добрі. Щирі та хороші. Які люблять рідне село та дбають про його добробут. Хочу відмітити, що зараз Щиборівська сільська рада є найуспішнішою в нашому районі – завдячуючи реформам держави – зокрема реформі бюджетної децентралізації, у розпорядженні сільської ради мільйони гривень.  Такого не було ніколи за всю історію. Бажаю щоб, такий позитив державної політики був використаний ефективно та з користю для сільської громади. Шкода, що не підтримали державну реформу децентралізації та не відповіли згодою на запрошення Красилова бути у складі міської об’єднаної громади, адже більшість  жителів села живуть тут, а працюють в місті і так історично вже давно склалось. Маю надію, що сільська рада таки зважить всі за і проти і прийме правильне рішення. Адже на території сільської ради вкрай необхідно будувати дитячий садок, та є інші проблеми, які самотужки, навіть з мільйонами на рахунку — вирішити – довгий і складний процес, а для об’єднаної громади – це значно простіше. Але, основне, що нам усім потрібно пам’ятати і ніколи не забувати – те, якою ціною маємо сьогоднішній мирний день, маємо можливість працювати та . Низький уклін родинам загиблих Героїв  — Віктора Садовця та Олександра Кшевіцького. Вічна пам’ять Героям! Вічна Слава! І сьогодні хочу побажати всім мешканцям села Радісне – миру та радості на рідній землі, добробуту та щасті в кожну радіснянську родину. Нехай Божа благодать осяває ваші душі і ваші оселі! Зі святом!»

Під час  концертної програми лунали слова вдячності людям, які щоденною працею, трудовими здобутками возвеличили свою малу батьківщину. Вітали трударів, які вийшли на заслужений відпочинок, старожилів села, батьків багатодітних родин, ювілярів, першокласників. Учасниками художньої самодіяльності були народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Случ» районного будинку культури (керівник Борис Токовенко), народний, аматорський  гурт «Висота» (керівник Валерій Лобов), тріо «Калинове намисто» у складі Інни Грицюк, Людмили Богуславської та Тетяни Підберезної, Красилівський гурт  «Мелодія» (керівник Людмила Лукашук). Свої музичні вітання адресували радісненцям аматорські колективи сільських клубів Щиборовецької сільської  ради. Продовженням свята став виступ академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії. Завершилось святкування молодіжною дискотекою.