У Красилівському районі розпочинається реалізація проєкту Президента України Володимира Зеленського «EMERGENCY 2020».

Сьогодні перед державою стоїть ще одне не менш важливе завдання – створення сучасних приймальних відділень (Emergency departments), де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги на базі 210 опорних лікарень у рамках проекту «Велике будівництво».

Приймальні відділення десятка опорних медичних закладів Хмельниччини матимуть однаковий дизайн та стандартне оснащення медичним обладнанням.

Відділення будуть мати однакове оформлення та зонування, а також обладнання: УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дифібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф тощо.

Єдиний брендбук даного проекту «EMERGENCY 2020» передбачає стандартне облаштування 200 приймальних відділень екстреної допомоги в усій країні.

Нагадаємо, Кабмін визначив 10 опорних лікарень Хмельниччини, в тому числі і КНП «Красилівська центральна районна лікарня»

На сьогодні триває тендерна процедура (подання пропозицій), яка передбачатиме проведення аукціону і визначення переможця щодо проведення робіт по реконструкції частини будівлі корпусу №2, відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги КНП Красилівська ЦРЛ по вул. Грушевського 140 в м. Красилові Хмельницької області. Термін виконання зазначених робіт на протязі серпня-жовтня 2020 року.

Існує єдиний стандарт зовнішнього оформлення, набору приміщень приймального відділення в рамках реалізації проєкту. Наприклад, у приймально-сортувальній зоні мають бути вестибюль-чекальня, реєстратура (рецепція), зона безпеки (для охоронців, метало детекторів тощо) в полі зору рецепції, вбиральні для пацієнтів.

Ці приймальні відділення матимуть однаковий дизайн – від добору кольору до розташування кімнат.

 Головна мета проєкту – створити комфортні для пацієнта умови. Якщо пацієнт перебуває в іншому місті та йому екстрено потрібно звернутися до лікарні, він має почуватися як удома. Також важливим є те, наскільки зручні приміщення для тих чи інших процедур та маршрут пацієнта по кабінетах.

 Проєкт реалізується МОЗ спільно з обласними та міськими державними адміністраціями.