На минулому тижні проводились слухання в тих громадах, які планують увійти до Красилівської міської ОТГ. На цьому ж тижні громадські слухання проводяться у тих громадах, що планують увійти до Антонінської селищної ОТГ.

Зокрема, 20 липня 2017  року, пройшли громадські слухання у громадах Великосалиської та Васьківчицької сільських рад по розгляду ініціативи голови Антонінської селищної ради щодо утворення спільної громади, участь в яких взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Склонний, заступник голови районної ради Микола Білик та головний спеціаліст відділу економіки торгівлі та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Валерій Лось.

Дмитро Васильович зауважив, що державою задекларовано курс на проведення реформи децентралізації і, варто відмітити, що дане декларування було підтримано не лише на ділі, а й фінансово, бо дійсно новоутворені ОТГ отримали значний фінансовий ресурс на розвиток власних територій.

За найменшими підрахунками, зволікаючи ми втрачаємо близько 25 млн. грн. щорічно, а тому зволікати більше не можна і реформу необхідно впроваджувати якнайшвидше.

Присутні розглянули поточний стан та перспективи проведення реформи децентралізації в Красилівському районі, заслухали основні показники щодо Антонінської селищної ОТГ, обговорили основні моменти щодо проведення реформи та механізм утворення об’єднаної громади.

Щоб мати змогу перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом та отримувати фінансування на розвиток – усі необхідні кроки для утворення ОТГ необхідно пройти до 15 серпня.Ті ж сільські ради, які поки що зволікають, зможуть доприєднатись до новоствореної ОТГ у процесі доприєднання, проте вони втратять ще один рік та змогу у цей час отримувати кошти на розвиток.