За ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк триває процес страхування медичних працівників через благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Під час першого етапу страхуватимуть працівників ЦРЛ, які працюють безпосередньо у «ковідних» відділеннях та мобільні медичні бригади центрів ПМСД, які виїжджають на обстеження хворих та здійснюють забір проб ПЛР та ІФА.

«Медпрацівники звертаються із заявою до фонду «Ми поруч» та надають згоду на обробку персональних даних. Далі список осіб пересилають у страхову компанію, оплачуючи вартість страхового полісу. Страхова компанія перевіряє ці дані та видає поліс медичному працівнику «на руки» — деталізувала Віолета Лабазюк. (Джерело)

Сьогодні, 11 січня, в приміщенні Красилівської ЦРЛ відбулось підписання 117 договорів добровільного медичного страхування для медпрацівників лікарні, що працюють в ковідних стаціонарах. Під час підписання були присутні голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, голова Красилівської РДА Василь Кравчук, міський голова Ніла Островська.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 23 грудня у Хмельницькій області захворіли 2 724 медичних працівників, що становить 7% від загальності кількості хворих.

Тому сьогоднішній захід – підтримка  працівників медичних закладів, які працюють в умовах підвищеного ризику зараження та найбільше стикаються із загрозою інфікування, зокрема на COVID-19.