Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.

4 квітня на території Красилівського районного військового комісаріату відбулися урочистості з нагоди весняного призову юнаків до лав Збройних Сил України. Цього теплого весняного дня провести хлопців зібралися батьки, родичі, численні друзі, подруги та кохані тих, хто виконуватиме почесний обов’язок перед державою і поповнить ряди захисників нашої Вітчизни.

Дана подія  – завжди хвилююча і водночас урочиста мить: для призовників, які починають службу у Збройних Силах України, а у батьків  викликає почуття гордості за своїх синів, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

З вітальними та напутніми словами до призовників звернулися голова райдержадміністрації Ніла Островська, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Анатолій Жовтан, військовий комісар Красилівського районного військового комісаріату — підполковник Андрій Богданов, наш земляк, контрактник, учасник антитерористичної операції на Сході України, боєць 93-ї механізованої бригади 20-го батальйону Микола Хмельницький.

Цей призов, як і кілька попередніх, відбувається у дні, коли наша держава перебуває в умовах, хай неоголошеної, але справжньої війни, яку веде російський тоталітарний режим проти України. Адже у ці тривожні та нелегкі часи нашій Батьківщині потрібен захист і надійний тил.

Виступаючі бажали призовникам мудрості та мужності, щоб їхня служба проходила легко і кожен з них повернувся додому змужнілим, з новими знаннями та спортивними досягненнями. А ще, щоб кожного з них у щоденному армійському житті оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку. Це перше найважче випробування в житті призовників, випробування на зрілість, мужність, твердість характеру, а ще армія – це школа справжньої чоловічої дружби та взаємоповаги, підкреслювали виступаючі.

Благословив завтрашніх солдатів на новий, відповідальний і дуже непростий етап їхнього життя, магістр морального богослов’я Української греко-католицької церкви рівноапостольного князя Володимира Ігор Куріба, який окропив хлопців свяченою водою та кожному подарував іконку, як символ оберегу.

                                                                                                                                                                                  Галина Косюк,