В усі часи захищати рідну землю було справою честі мужніх людей, патріотів своєї держави.

07 лютого 2020 року минає чотири роки з моменту загибелі нашого земляка, воїна-патріота Олександра Кшевіцького, який героїчно захищав нашу рідну Україну від російського агресора на сході держави.

Саме в цей день, пом’янути Олександра, на його могилу, що у селі Радісне, прийшли перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова районної ради Василь Пасічник, заступник міського голови Марина Слободянюк. В скорботному мовчанні керівники помолились за його упокій та поклали квіти на могилу воїна.

Красилівщина пишається своїм героєм, глибоко співчуває родині Олександра та дякує за сина-патріота.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна Слава Героям!

 

Коротка історична довідка

Олександр Антонович Кшевіцький народився 6 серпня 1988 року в с.Радісному.

Закінчив Радісненську ЗОШ І-ІІІ ст. З 2005 року навчався у Красилівському професійно-технічному ліцеї. Протягом 2006–2007 років служив у Збройних силах України.

Після повернення зі служби проживав і працював у рідному селі. 

У квітні 2015 року був мобілізований Старокостянтинівсько-Красилівським об’єднаним районним військовим комісаріатом. Після навчання на Яворівському полігоні в квітні був призваний до лав Збройних сил. З червня 2015 року брав участь в АТО у званні старшого солдата 24-ї окремої механізованої бригади. Під час виконання службового обов’язку неподалік селища Трьохізбенка, на Луганщині, отримав смертельне поранення. Помер 7 лютого 2016 року у шпиталі міста Сєвєродонецьк.

12 лютого 2016 року мужнього воїна поховали в рідному селі Радісному.

На фасаді Радісненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. на честь вшанування пам’яті колишнього випускника навчального закладу встановлено меморіальну дошку.