Співробітники Красилівського районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області спільно з начальником сектору з питань цивільного захисту населення Красилівської РДА С. Соколом, продовжують проводити позапланові перевірки у загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах з метою контролю за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки, а також профілактики надзвичайних подій.

Так, 11 жовтня було проведено позапланові перевірки протипожежного стану та дотримання вимог «Правил пожежної безпеки в Україні» у загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах районного центру. Загалом під час відпрацювань вогнеборці перевіряють наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання у належному стані шляхів евакуації з приміщень навчальних закладів, стан утримання електрогосподарства та справність внутрішнього протипожежного водогону.                

Додатково з працівниками навчальних закладів проводяться інструктажі щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Крім того, фахівці ДСНС розповсюджують серед освітян тематичні листівки з основними правилами безпеки життєдіяльності та наочні агітаційні матеріали для оновлення в закладах освіти куточків безпеки.                               

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до керівників навчальних закладів з проханням з усією відповідальністю поставитися до виконання заходів із забезпечення вимог правил пожежної та техногенної безпеки