Запрошуємо до участі у п’ятому благодійному всеукраїнському  фестивалі-конкурсі  вокально-хорового мистецтва ім. Валерія Ярецького “ПОДІЛЬСЬКА ЛІРА” м. Хмельницький 5-6 грудня 2020 р. (дистанційна форма участі).

Фестиваль-конкурс ставить за мету популяризацію творчості Народного артиста України Валерія Ярецького, відродження народних традицій, звичаїв та обрядів, народного мистецтва, розвиток сучасної української вокально-хорової творчості, підтримка молодих талановитих керівників-диригентів, створення для дітей та підлітків можливість віртуального творчого спілкування у період карантинних заходів у зв’язку Covid-19.

Завданнями проведення конкурсу-фестивалю є: знайомство учасників конкурсу з мистецькою спадщиною Народного артиста України Валерія Ярецького; з мистецькою культурою різних регіонів України; пропаганда, підтримка та розвиток вокально-хорового мистецтва; виявлення талановитих виконавців, колективів, викладачів та стимулювання їх творчої активності; виховання у підростаючого покоління розуміння та любові до світового мистецтва, духовної культури як основи у формуванні світогляду; вдосконалення виконавської майстерності хорових колективів, вокальних ансамблів, солістів; розширення репертуарного кругозору.

До участі у фестивалі запрошуються дитячі, навчальні, юнацькі хорові колективи усіх типів: змішані та однорідні, фольклорні, вокальні ансамблі та хорові капели (включаючи церковні та навчальні колективи при профільних музично-педагогічних навчальних закладах), учні диригентсько-хорових шкіл,  середніх спеціалізованих музичних шкіл, студенти музичних училищ, вищих музичних училищ; педагогічних училищ, університетів, академій (зі спеціальністю хорове диригування) та вокалісти. Виступи перед журі відкриті для глядачів на YouTube “Подільська ліра”.

Номінації конкурсної програми:

Номінація “Вокал-дебют”

Номінація “Естрадний сольний спів”

Номінація “Академічний сольний спів”

Номінація “Народний сольний спів”

Номінація “Хорове диригування”

Номінація “Вокальні ансамблі” (квартети, тріо, дуети)

Номінація “Академічний хоровий колектив”

Номінація  “Народний хоровий спів”

Номінація  “Естрадний хоровий спів”

Вікові категорії:

 Молодша вікова категорія – діти від 6 до 8 років;

 Середня вікова категорія  – діти від 9  до 11 років;

 Підліткова вікова категорія – діти від 12 – 14 років;

 Старша вікова категорія  – діти від 15 – 17 років;

 Юнацька вікова категорія  – від 18 до 20 років;

 Доросла вікова категорія  – від 21 до 23 років;

 Змішана вікова категорія  – учасники до 25 років.

Умови участі для вокальних номінацій: солісти, дуети, тріо, квартети представляють відеозапис одного вокального твору: побажанню a cappella (відповідно до вікових категорій), сучасні українські пісні, обробки українських пісень або інших країн (регламент до 4 хв. – 2 тв.).

Умови участі для хорових диригентів – представити відеозапис двох хорових твори на вибір: твори українських класиків; сучасних композиторів; обробки, аранжування народних та сучасних пісень та інші (регламент до 7 хв. – 2 тв.).

Умови участі для вокальних ансамблів та хорових колективів – представити відеозапис двох різнохарактерних творів на вибір (регламент до 7 хв. – 2 тв.).

Колективи та солісти можуть подавати заявки в декількох номінаціях.

Виступи учасників фестивалю-конкурсу повинні відповідати загальноприйнятим нормам сценічної культури!

Порядок перегляду творів відповідає його порядковому номеру вказаному в заявці. Заміна твору під час фестивалю-конкурсу заборонена! Музичний супровід солістів, дуетів, вокальних ансамблів, хорів може бути у живому та фонограмному звучанні. У разі порушення учасники будуть зніматися з конкурсу.

Подача заявок та відео здійснюється до 27 листопада 2020 р. Оцінювання професійного журі 28 листопада – 04 грудня 2020 р. Підсумки 6 грудня 2020р.

Фінансові умови

Фінансове забезпечення фестивалю-конкурсу здійснюється за рахунок спонсорів, меценатів для обов’язкових конкурсних внесків та інших надходжень не заборонених чинним законодавством.

П’ятий БЛАГОДІЙНИЙ всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва ім. Валерія Ярецького “ПОДІЛЬСЬКА ЛІРА” не являється комерційним заходом. Внески за участь у фестивалі спрямовуються на розвиток фестивалю-конкурсу, призовий фонд конкурсу та підтримку дитячого відділення Хмельницької інфекційної лікарні Хмельницької міської ради.

Благодійні внески:

Солісти – 250 грн. Дуети – з людини 200 грн. (кубок та диплом один на двох солістів). Тріо з людини – 150 грн. Квартети з людини – 100 грн. Ансамблі – (до 10 осіб) з людини 80 грн. з людини. Колективи більше 11 чоловік – по 60 грн. з особи. Для участі у додатковому жанрі, або номінації надається знижка в розмірі – 50%.

У разі відмови конкурсантів від участі у фестивалі-конкурсі пізніше, ніж за 5 днів до його початку – оргкомітет залишає за собою право не повертати будь-які внески, які були здійснені учасниками.

Телефон для довідок 097-595-38-07 Лілія Качуринець

Заявки на участь та оплата проводиться не пізніше 27 листопада 2020 р. Заявки необхідно надіслати до оргкомітету на електрону адресу  відповідно до додатків  А-Б, заповнення усіх пунктів заявки обов’язкове. Подання заявки підтверджує вашу згоду з усіма пунктами положення. Для участі необхідно до 27 листопада 2020 року надіслати ЗАЯВКУ, ФОТО КВІТАНЦІЇ ПРО СПЛАТУ ОРГВНЕСКІВ, ФОТОГРАФІЮ, ВІДЕОЗАПИС ВИСТУПУ. Увага! Відеозаписи виступів учасників мають бути у форматі MP4

Назва файлу заявки обов’язково має бути написано українською мовою та мати такий вигляд: ПРІЗВИЩЕ_заявка Подільська ліра.

Назва файлу квитанції обов’язково має бути написано українською мовою та мати такий вигляд: ПРІЗВИЩЕ_квитанція Подільська ліра.

Назва файлу фотографії обов’язково має бути написано українською мовою та мати такий вигляд: ПРІЗВИЩЕ_фото Подільська ліра.

Назва файлу відео обов’язково має бути написано українською мовою та мати такий вигляд: ПРІЗВИЩЕ_відео Подільська ліра.

Увага! НАДСИЛАЮТЬСЯ УСІ ЧОТИРИ ФАЙЛИ ОДНИМ ЛИСТОМ

Анкети-заявки надсилати за адресою: podilskalira@ukr.net

  1. ЯКІСНЕ ВІДЕО конкурсних записів виступу не старіше 2019 року, відеозйомка повинна проводитися без виключення і зупинки відеокамери, з початку і до кінця виконання творів, без монтажу. Під час виконання конкурсної програми на відео повинно чітко бути видно виконавця (у колективних номінаціях – всіх учасників ансамблю). Відеоматеріал має мати публічний доступ в налаштуваннях;
  2. Разом із заявкою необхідно вислати фото квитанції сплати благодійних внесків (банківські реквізити: картка Приватбанку 5457 0822 2457 9248 Качуринець Лілія Валеріївна). Увага! Благодійні внески за участь у фестивалі-конкурсі підуть на підтримку дитячого відділення Хмельницької інфекційної лікарні Хмельницької міської ради;
  3. До 28 листопада 2020 р, організатори розміщують відео-виступи учасників на
    каналі YouTube «Подільська ліра»
    https://www.youtube.com/channel/UCvhKLrvuHTtuT176DdSAdAQ ;
  4. У період з 28 по 04 грудня 2020 р. відбувається оцінювання відео-виступів конкурсантів Членами журі;
  5. Підсумки оцінювання будуть опубліковані 6 грудня:

– на YouTube каналі “Подільська ліра”
– на сторінці групи Facebook
https://www.facebook.com/groups/PodilskaLira/

  1. Учасники отримують нагороди, кубки, дипломи Новою поштою (за власний рахунок), відправлення нагород з 07-19 грудня 2020 р.
  2. Передбачено сертифікацію участі в методичних заходах фестивалю-конкурсу «Подільська ліра» 6 грудня на цифровій платформі Zoom (дата, час можуть уточнюватися). Посилання на конференцію очікувати у Viber групі «Подільська ліра».

По завершенню конкурсу викладачі отримають сертифікат участі у науково-методичному вебінарі «Використання глобальної мережі інтернет у мистецькій освіті» із реєстраційним номером та вказаною кількістю годин (12 год).

Журі фестивалю-конкурсу

Конкурсну програму оцінює незалежне журі. Склад журі формується оргкомітетом до якого запрошуються Народні артисти та заслужені діячі мистецтв України, фахівці різних напрямків вокально-хорового мистецтва. Журі залишає за собою право присуджувати не всім місця переможців. Гран-прі та призові місця присуджується одноголосно і обговоренню не підлягають.

Оцінки виступів учасників визначаються по десятибальній системі за такими критеріями: технічна майстерність, репертуар відповідно до вікових категорій, артистизм, сценічна культура, сценічний костюм.

Критерії оцінювання:

– Техніка виконання – манера виконання, художнє втілення, ансамблевість, інтонаційність, форма твору.
– Творча фантазія – відповідність стилю, самобутність, художня цінність, етнографічна точність, оригінальність, розкриття теми, образність, якість музичного матеріалу.
– Емоційність, артистизм – яскравість виконання, художнє враження і виразність.
– Зовнішній вигляд – відповідність костюмів, дизайн, сучасність, новаторство і творчий підхід, силуети форм і колірного рішення, художнє оформлення, реквізит.

Нагороди фестивалю-конкурсу

– Гран-прі фестивалю з врученням кубку.
– дипломами лауреата І, ІІ, ІІІ ступеня у кожній номінації та віковій категорії з врученням кубку.
– дипломами учасника
– дипломами керівникам та концертмейстерам
– сертифікат участі викладачів у науково-методичному вебінарі «Використання глобальної мережі інтернет у мистецькій освіті» із реєстраційним номером та вказаною кількістю годин (12 год).

Додатки

ДОДАТОК. АНКЕТА-ЗАЯВКА ТВОРЧОГО КОЛЕКТИВУ ТА СОЛІСТА