Вже дванадцятий рік поспіль в області присуджуються персональні стипендії Хмельницької обласної державної адміністрації десяти провідним митцям області та десяти обдарованим дітям і творчій молоді. Кандидатів обирають на конкурсній основі в галузі музичного, образотворчого, декоративно-прикладного, хореографічного та театрального мистецтва. Це можуть бути митці, творчість яких здобула широке визнання і служить збагаченню духовності народу, примноженню цінностей культури і мистецтва Хмельниччини та обдаровані діти і творча молодь, які досягли високого виконавського рівня, проводять активну творчу діяльність суспільного значення, а їхні досягнення є вагомим внеском у культурно-мистецькі надбання області, сприяють культурно – естетичному вихованню підростаючого покоління і населення загалом.

За результатами роботи конкурсної комісії по присудженню стипендій і у цьому році обрали найдостойніших. Відповідні сертифікати та грошову винагороду вручив т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка разом з начальником управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Іриною Труновою.

Щомісячно впродовж календарного року  провідні митці    отримуватимуть по 300 гривень та обдарована творча молодь по  200 гривень.

У 2017 році персональну стипендію серед двадцяти обдарованих дітей та молоді  присуджено Венглюк Наталії – учениці Антонінської дитячої музичної школи, яка є активним учасником та солісткою зразкового, дитячого фольклорного гурту «Родовід».