На знак поваги до воїнів-інтернаціоналістів за їхню мужність та відвагу та знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, в м.Красилові відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану.

15 лютого 2020 року в м.Красилів заступник керівника апарату — начальник відділу персоналу апарату райдержадміністрації Світлана Олексійчук, заступник голови районної ради Микола Білик, міський голова Ніла Островська, воїни-інтернаціоналісти, громадськість міста, лідери учнівського самоврядування вшанували світлу пам’ять усіх загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних знаків «Воїнам-землякам, які загинули в Афганістані», «Героям України» та  до дошки Слави.

Сьогодні ми віддаємо данину шани і поваги мужності та героїзму воїнів-афганців, всім нашим землякам, які несли  небезпечну службу в більш як двадцяти країнах світу під час проведення там військових дій. Ніщо і ніхто не в змозі виміряти та компенсувати глибину людських трагедій і психологічних потрясінь, пережитих в ті часи.

Вічна слава Героям! Низький уклін нашим землякам, у яких ця жорстока війна забрала рідних людей!

Будь-яка війна – це горе, сльози і незагоєні душевні рани. Забути те, що пройшли воїни інтернаціоналісти і їх близькі, навряд чи можливо. Час може тільки приглушити спогади, але він не в змозі викреслити це з пам’яті.

В приміщенні адмінбудинку зібрались учасники бойових дій на території  інших держав, керівники району та міста, громадськість, щоб в урочистій обстановці відзначити цей день.

Також, відповідно до спільного розпорядження районної державної адміністрації та районної ради, 4 учасникам бойових дій на території інших держав були вручені грамоти районної ради та райдержадміністрації та подарунки.

За активну участь в громадсько-політичному житті району, патріотичному вихованні молоді та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородили:

— КРАВЧУКА Василя Степановича – учасника бойових дій в Сирії;

— ХЕЛЬМЕНКА Миколу Петровича – учасника бойових дій в Чехословаччині.

За особистий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління, захист соціальних прав ветеранів війни в Афганістані, сімей загиблих, підтримку волонтерського руху по збору допомоги для Збройних Сил України та з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану нагородили учасників бойових дій в Афганістані:

— КОНДРАТЮКА Василя Миколайовича;

— ПОЛЯНЧУКА Василя Дмитровича.

Від імені районної ради та райдержадміністрації, а також від міської ради всім сім’ям загиблих в Афганістані виділено матеріальну допомогу.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.

І куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу.

Ми пишаємось своїми земляками-миротворцями за хоробрість, відвагу і відданість.