Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого на Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану.

Захищати революцію у «братській» країні 1979 року було направлено понад 150 тисяч українців. Більше трьох тисяч з них загинули, сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і безвісти  зниклими.

З нашого району в «афганській війні» брало участь близько ста хлопців, четверо з яких – Сергій Мельник, Василь Олексюк, Петро Гонтар і Василь Войцещук повернулися додому в «чорних тюльпанах».

У цей день ми поділяємо біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Цього дня ми вшановуємо також тих. Хто у різні роки виконували інтернаціональний обов’язок у В’єтнамі, Угорщині, Чехословаччині, Кубі, Єфіопії, Польщі та інших країнах світу.

15 лютого 2019 року в м.Красилів відбулись меморіальні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Ніла Островська, воїни-інтернаціоналісти, громадськість міста, лідери учнівського самоврядування поклали квіти до дошки Слави , пам’ятника «Героям України» та пам’ятного знаку «Воїнам-землякам, які загинули в Афганістані».

У Центрі культури і дозвілля «Перлина» відбулося нагородження воїнів-інтернаціоналістів та концерт.