29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Так, за офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 — отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні, 29 серпня, голова Красилівської районної  державної адміністрації Василь Кравчук, голова районної ради Василь Пасічник, заступник голови РДА Олександр Конусь, заступник голови районної ради Микола Білик,  учасники АТО вшанували пам’ять захиблих захисників покладанням квітів до пам’ятника Героїв України та меморіальної дошки загиблим в АТО.

З метою гідного вшанування пам’яті загиблих захисників та увічнення їх героїзму присутні відвідали могили Героїв нашого району, поклавши квіти та встановивши на них зменшені копії державного прапора.

О 10:00  відбулась загальнонаціональна хвилина мовчання.

На будинках та спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій району приспущено державний прапор України.

Вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.  

Вічна пам’ять загиблим!

Честь і слава живим Героям!