11 липня 2017 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного відбулась нарада з питань функціонування наглядових свердловин Чернелівського водозабору. Участь у нараді взяли голова районної ради Василь Пасічник, заступник голови районної ради Микола Білик, представники органів місцевого самоврядування територій, які входять в зону Чернелівського водозабору.

На нараду були запрошені керівництво КП «Хмельницькводоканал» та фахівці компанії «Подільська гідрогеологічна партія», які і повідомили присутнім про стан функціонування наглядових свердловин Чернелівського водозабору. На сьогодні з 32 пробурених в 2007 році свердловин функціонує лише 16, оскільки частина свердловин була пошкоджена неправомірними діями невстановлених осіб.

Також представники обласного центру повідомили, що контрольні заміри рівня води проводяться щомісячно та, що за останніх 6 років максимальне зниження рівня води спостерігалось восени 2016 року. На даний час рівень води відповідає нормам та тримається на стабільному рівні.

На нараді вирішено провести роботи по відновленню не діючих свердловин та рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснювати нагляд та охорону вищезазначених свердловин.

Також учасниками наради здійснено виїзд на одну із свердловин, де фахівцями наочно продемонстровано, як проводяться заміри рівня води.