10 липня 2017 року, в приміщенні Красилівського районного будинку культури по вул. Театральна, 5 красилівська громада провела громадське обговорення ініціативи Красилівського міського голови Анатолія Жовтана щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл та м. Красилів у Красилівську міську об’єднану територіальну громаду із адміністративним центром у місті Красилів.

Міський голова Анатолій Жовтан у своєму виступі наголосив, що в Україні з 2015 року проходить реформа децентралізації влади. Понад два роки тому депутати міської ради ініціювали створення об’єднаної територіальної громади в складі 59 сіл Красилівського району та м. Красилів, відповідно до перспективного плану формування території громади. Однак, більшість сільських рад не підтримали створення такого об’єднання.

Він познайомив присутніх із своєю ініціативою щодо добровільного об’єднання територіальної громади Красилівської міської ради Хмельницької області з населеним пунктом м. Красилів із територіальними громадами:

— Волицької сільської ради з населеними пунктами с. Волиця, с. Дубище,

с. Новодубище,

— Заставківської сільської ради з населеним пунктом с. Заставки,

— Кульчинківської сільської ради з населеним пунктом с. Кульчинки,

— Кульчинівської сільської ради з населеним пунктом с. Кульчини,

— Чепелівської сільської ради з населеним пунктом с. Чепелівка

в Красилівську міську об’єднану територіальну громаду із адміністративним центром у місті Красилів.

Разом з тим, Анатолій Жовтан повідомив, що до Красилівської міської ради надійшло звернення Дружненської сільської ради (с. Дружне) про намір увійти до складу Красилівської міської об’єднаної територіальної громади. Таким чином, громада об’єднає 9 (дев’ять) населених пунктів Красилівського району.

Анатолій Жовтан зауважив, що для об’єднання в меншому складі, ніж передбачено перспективним планом, є усі законодавчі підстави: кількість населення та спільні межі між суміжними громадами. Він також обґрунтував  необхідність створення Красилівської міської об’єднаної територіальної громади та відмітив, що таке об’єднання створить нові перспективи для розвитку міста і сіл.

Головний спеціаліст відділу економіки, торгівлі та розвитку інфраструктури Красилівської райдержадміністрації Валерій Лось повідомив, що згідно розрахунків Красилівська міська об’єднана територіальна громада у запропонованому складі буде перспективною, фінансово спроможною та самодостатньою. Він також звернув увагу на те, що інші громади району, визначені перспективним планом формування території громад, зможуть приєднатися до створеної громади за спрощеною процедурою.

Голова Красилівської райдержадміністрації Ніла Островська повідомила, що за два роки Красилівщина втратила досить багато, адже, половина Хмельницької області вже працює в об’єднаних громадах, які активно розвиваються за рахунок додаткових фінансових надходжень. Вона підтримала важливість створення Красилівської міської об’єднаної територіальної громади.

Присутні на обговоренні схвалити ініціативу Красилівського міського голови щодо добровільного об’єднання територіальних громад Красилівського району в Красилівську міську об’єднану територіальну громаду.

Результати громадського обговорення будуть подані на сесію Красилівської міської ради, яка запланована на 11 липня 2017 року, для  прийняття рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника (представників) до спільної робочої групи.

За інформацією сайту міської ради