04 жовтня 2018 року відбувся візит у Красилівську громаду, яка пройшла відбір учасників ІІ-го раунду Фази впровадження Програми в частині створення/модернізації ЦНАП, представників Програми «U-LEAD з Європою» (далі — Програма). В обговоренні пріоритету створення/модернізації ЦНАП взяли участь Красилівський міський голова Островська Н.В., перший заступник голови Красилівської районної державної адміністрації Склонний Д.В., заступник керівника апарату – начальник відділу персоналу апарату райдержадміністрації Олексійчук С.В.

Дана Програма є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією і спрямована на підтримку процесів децентралізації. Програма включає два напрямки:

1) Посилення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації.

2) Розширення прав та можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам.

Мета візиту — вивчення стану готовності та уточнення потреб щодо створення/модернізації ЦНАП, під час якого експерти ознайомили представників ОТГ та органів державної виконавчої влади з Програмою U-LEAD з Європою  в частині створення Центру надання адміністративних послуг, результатами початкової фази, пропозиціями Фази впровадження, умовами подальшої участі у Програмі.

Пріоритетними завданнями напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення, є підтримка створення в територіальних громадах, що є адміністративним центром району, ЦНАП, який буде обслуговувати мешканців громади та мешканців усього району, в тому числі у форматі спільного з райдержадміністрацією ЦНАП.