10 вересня 2017 року наш Красилів відзначив День міста – 573-тю річницю з часу першої писемної згадки про місто.  Святкування Дня міста розпочалось з ярмарки-виставки сільськогосподарської продукції, де усі бажаючі мали змогу придбати продукти харчування за цінами виробників. Жвава торгівля проходила під звуки оркестру Красилівського районного будинку культури.

Урочисті заходи розпочалися традиційним парадом вишиванок, в якому взяли участь керівники району та міста, офіційна делегація міста Зелюв Лодзького воєводства Республіки Польща, представники підприємств, установ та організацій міста, учні загальноосвітніх шкіл міста, депутати міської та районної рад, члени виконавчого комітету міської ради та жителі міста. Відкривали ходу учні, які несли в руках символ свята – спеціально виготовлені букви та цифри «Красилів 573». Честь пронести прапор міста Красилів була надана депутату міської ради Володимиру Продоусу. Учасники параду вишиванок пройшли центральними вулицями міста із завершенням ходи на площі Незалежності. Під час святкової ходи віддаючи належні честь і пошану людям, які загинули під час Революції гідності та на сході України від рук проросійських сепаратистів і терористів, члени польської делегації, представники міської та районної влади поклали квіти до пам’ятника Героям України.

Зі святкової сцени до громади звернулися голова райдержадміністрації Ніла Островська, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Анатолій Жовтан та голова офіційної делегації з Польщі – бурмістр м.Зелюв Уршуля Сьвєрчиньска. У виступі очільниці району Ніли Василівни пролунали слова привітань з Днем міста усім хто народився у нашому прекрасному місті та хто вибрав його собі за домівку, подякувала усім хто своєю повсякденною працею розбудовує наше прекрасне місто. Не оминула у своїх словах вдячності та поваги голова райдержадміністрації і відважних наших земляків, які захищали та захищають зараз нас від російської агресії на сході нашої держави, висловила сподівання, що спільними зусиллями ми збудуємо Україну, в якій захочемо жити усі ми і всі наші майбутні покоління.

Згідно спільного розпорядження голів райдержадміністрації та районної ради за особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста та з нагоди святкування 573-ї  річниці першої писемної згадки про м. Красилів Ніла Василівна, Василь Савович та Анатолій Іванович нагородили Грамотами районної ради та районної державної адміністрації з врученням подарунків та квітів:

— Бакалець Віру Марківну — ветерана місцевого самоврядування;

— Данилюк Таїсію Володимирівну — викладача хорового відділу Красилівської дитячої музичної школи;

— Зеленюка Олександра Йосиповича — ветерана місцевого самоврядування;

— Кізюна Василя Давидовича — ветерана місцевого самоврядування;

— Колектив ДП «Красилівський агрегатний завод» (директор Адамович Максим Леонідович);

— Колектив Красилівської житлово-експлуатаційної контори (директор Рожик Василь Валентинович).

Також були нагородження і від міської ради. Усіх, хто прийшов розділити радість свята, щиро вітали творчі колективи м. Красилів та Красилівського району. Чудові та яскраві концертні номери потішили глядачів.

Цьогорічне святкування не обійшлось без пригощання. Солодкою випічкою усіх частували ДП „Красилівський агрегатний завод”, ДПТНЗ „Красилівський професійний ліцей”, ТМ „Мамин хліб” і СТ „Домашній хліб”. Працівники ДПТНЗ „Красилівський професійний ліцей” оформили виставку солодкої випічки та пригощали нею красилівчан і гостей міста.

За доброю традицією, на святкування Дня міста було запрошено академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії. На звуки симфонічної музики зібралось чимало людей, які отримали незабутні враження від представленої концертної програми.

Відзначення Дня міста на святковій сцені продовжило творче об’єднання «Подільська мистецька сотня», учасники якого  привітали красилівчан зі святом та подарували присутнім чудові музичні композиції.

Чимале задоволення отримали присутні від пісочної анімації про місто Красилів, яку продемонструвала Оксана Мергут (Центр анімаційних мистецтв м. Хмельницький).

Також музичні вітання зі святкової сцени красилівчани приймали від Марини Круть з гуртом.

В яскравий вінок свята вдало вплелося вогняне шоу у виконанні Хмельницького театру вогню, під кінець якого, уся площа скандувала артистам „Молодці!”.

Завершилось святкування Дня міста молодіжною дискотекою, яка пройшла під ритми улюблених танцювальних хітів молоді та зарядила присутніх позитивом і гарним настроєм.

Впродовж усього свята тривала виїзна торгівля, де можна було придбати різноманітні дрібнички, працювали атракціони для дітей та виставки.