Шановні красилівчани!

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений українському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова.
Мова – неоціненний Божий дар, який даний кожній людині. Вона супроводжує нас від народження і аж до смерті, є духовним надбанням народу, душею нації, багатою скарбницею, в яку народ складав мудрість поколінь, своє давнє життя, свої сподівання, розум, досвід, почуття.
Державність мови – це універсальна форма об’єднання людей в одне ціле, в одну націю, це важливий чинник самовизначення, надійна основа розвитку держави.
Попри багатовікові намагання ворогів нашу мову знецінити і знищити, вона живе, зачаровує своєю неповторною палітрою, мелодійністю і багатогранністю. ЇЇ не зламали ні заборони, ні голод, ні тортури, ні репресії.
Плекаймо ж мову українського народу, зміцнюймо наше духовне надбання предків, щоб вона ще більш гордо звучала в усьому світі.
Бажаю розвивати і утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.
Голова адміністрації                                                                     Василь КРАВЧУК