Шановні жителі м.Красилів та Красилівського району вважав би за необхідне  прозвітувати про роботу поліцейських протягом 2018 року , розповісти про стан криміногенної обстановки в районі та озвучити деякі статистичні дані.

Так з початку року до Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькій області надійшло 6002 заяви  та повідомлення громадян , з них з ознаками кримінальних правопорушень , які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань – 490. У звітному періоді зафіксовано 2 кримінальні провадження за фактами вбивств, 4 за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень,  2 пов’язані з незаконним обігом зброї. .Усі вони розкриті , особам повідомлено про підозру, а провадження направлені до суду.

За рік з обвинувальними актами направлено до суду 107 кримінальних проваджень. Складено 2824 адміністративних протоколів серед яких 48 за фактами насильства в сім’ї (173-2КУпАП), 11- дрібне хуліганство( 173КУпАП), 27- виготовлення, зберігання самогону (176КУпАП), по ст.178 КУпАП складено – 461 адміністративний протокол, та 37 – за порушення правил адміністративного нагляду.

Уваги потребує покращення стану аварійності на автошляхах району. Протягом 2018 року на території м.Красилів  було вчинено 203 дорожньо-транспортних пригод, з них 26 ДТП з потерпілими. Співробітниками поліції виявлено 1665 порушень Правил дорожнього руху, в тому числі 170 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Особливо важливим напрямком роботи поліції Красилівщини є профілактика дитячої та підліткової злочинності. Працівник ювенальної превенції організовує для неповнолітніх лекції, під час яких знайомить дітей з їх правами, основами безпечної і законної поведінки , роботою поліції , вчить куди звертатися  по допомогу та взаємодіяти з поліцейськими. Так на базі Красилівської ЗОШ №1,№3 було створено молодіжне об’єднання «ХОМА»  Молодіжний рух «ХОМА» об’єднав навколо себе як поліцію так і молодь. В планах –спільними зусиллями розвивати творчі здібності молоді та популяризувати здоровий спосіб життя.

В рамках фінансування програми профілактики правопорушень на 2016-2020 роки районній поліції виділено  175  тисяч гривень для встановлення системи відео спостереження.

Керівництвом Красилівського ВП і надалі будуть вживатися дієві заходи щодо забезпечення безумовного дотримання законності при реєстрації, реагуванні та розгляді заяв і повідомлень , своєчасному та об’єктивному прийнятті  рішень, а також недопущення випадків безпідставного закриття кримінальних проваджень, посилення організаційних і практичних заходів з протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин , якісному проведенні слідчих дій, спрямованих на розкриття, розслідування кримінальних правопорушень та адміністративних проступків.

 

Начальник Красилівського ВП

ГУНП в Хмельницькій області

полковник поліції                                                                                      А.М.Когунь