04.05.2020 року під головуванням заступника голови райдержадміністрації (голови комісії) Олександра Конуся,  відбулося засідання районної тимчасової комісії з моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання дітей та період карантину.

Заслухано членів комісії щодо механізму проведення відповідних заходів задля забезпечення прав та соціальний захист дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду. Прийнято рішення: із врахуванням епідемічної ситуації та запровадження карантинних заходів.

  1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

— здійснювати моніторинг сімей, діти яких повернулися на період карантину зі спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, санаторних шкіл-інтернатів, спеціалізованих шкіл-інтернатів, ліцеїв-інтернатів, навчально- реабілітаційних центрів, які опинилися в складних життєвих обставинах та у яких існує найбільш ймовірний ризик порушення прав дітей, із щотижневих  повідомленням комісії щодо проведеної роботи.

— забезпечити організацію оперативного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, зокрема, шляхом їх відвідування посадовими особами органів місцевого самоврядування, в тому числі представниками служб у справах дітей, інших структурних підрозділів, фахівцями із соціальної роботи, а в разі надходження повідомлень про факти або ризики загрози життю і здоров’ю дітей, домашнього насильства — разом із представниками органів Національної поліції, медичними працівниками;

  1. Створити мобільні групи для здійснення моніторингу дотримання прав дітей в умовах карантину та виявлення сімей з дітьми, що належать до вразливих груп населення, або перебувають у складних життєвих обставинах за участі представників служби у справах дітей РДА, управління соціального захисту населення РДА, сімейного лікаря та представника Красилівського відділу поліції.