16 квітня 2020 року в приміщені адмінбудинку відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.      

Питання, що розглядались:

 І. Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Красилівського району.

ІІ. Про заходи протидії пожежам у природних екосистемах у пожежонебезпечний період 2020 року на території Красилівського району Хмельницької області.

 По першому питанні КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. Органам місцевого самоврядування Красилівського району:

1.1. На виконання пункту 2 рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол №6 від 3 квітня 2020 року) та з метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян та запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) з урахуванням статей 29, 30, 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19» заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, усіх форм власності, крім торгівлі пальним, лікарськими засобами та медичним приладдям, з 00:00 годин 19 квітня 2020 року до 24:00 години 19 квітня 2020 року. Термін: 00:00 — 24:00 години 19.04. 2020 року.

 Рекомендувати органам місцевого самоврядування Красилівського району:

2.1. Для проведення санітарно-протиепідемічних заходів приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів призупинити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, усіх форм власності, крім торгівлі пальним, лікарськими засобами та медичним приладдям, встановивши санітарний день, з 00:00 годин 20 квітня 2020 року до 24:00 години 20 квітня 2020 року.  Термін: 00:00 — 24:00 години 20.04.2020 року.Провести роботу з представниками релігійних і конфесійних груп на підвідомчих територіях стосовно дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 №255 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» (масочний режим, дотримання санітарних відстаней між групами осіб в 1,5-3,0 метра; заборона перебування дітей без супроводу дорослих, тощо) в період з 00:00 години по 24:00 години 19 квітня 2020 року; Термін: 00:00 — 24:00 години 19.04.2020 року.

  • Забезпечити інформування населення на підвідомчій території про додаткові обмежувальні заходи в період вихідних та святкових днів.

 

Рекомендувати органам місцевого самоврядування спільно з Красилівським РС ГУ ДСНС України в області протягом 19-20 квітня 2020 року провести додаткові заходи з санітарної обробки комунальних доріг, вулиць, територій прилеглих до місць з масовим перебуванням людей та зупинок громадського транспорту.  Термін: 19-20.04 2020 року.

 

Органам місцевого самоврядування спільно з Красилівським відділом поліції ГУ НП в області забезпечити неухильне виконання щодо заборони здійснення торгівлі на продуктових ринках, та звернути увагу на недопущення стихійної торгівлі.

                                                           

Затвердити форму «Інформованої добровільної згоди особи, яка здійснює перетин державного кордону, на обов’язкову госпіталізацію до обсерваторів (ізоляторів)».

 

По другому питанні КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

Структурним підрозділам райдержадміністрації, рекомендувати органам місцевого самоврядування:

 З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в природних екосистемах, лісових масивів, пожеж торфовищ, сільськогосподарських угідь вжити заходи щодо забезпечення пожежної техніки необхідною кількістю паливо мастильних матеріалів для своєчасного реагування, в тому числі за рахунок місцевих матеріальних резервів.

Структурним підрозділам райдержадміністрації, рекомендувати органам місцевого самоврядування спільно з лісокористувачами району:

Вжити комплекс заходів із попередження пожеж в лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях, встановивши цілодобовий моніторинг пожежної обстановки в природних екосистемах та своєчасне залучення лісокористувачів, підрозділів Красилівського РС ҐУ ДСНС в області, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення до гасіння пожеж на початковій стадії.

Вводити на період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки тимчасові обмеження на відвідування лісів, та в’їзд до них автотранспортних засобів.

 Заборонити на пожежонебезпечний період розведення багать у лісових масивах і випалювання сухої рослинності, сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, у лісосмугах, заплавах річок і вздовж доріг.