На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві  29.08.2019 року о 08.40 представники Красилівської районної  державної адміністрації, районної та міської рад взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника   Героїв України та меморіальної дошки загиблим в АТО. На будинках та спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій району приспущено державний прапор України.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський постановив відзначати День пам’яті захисників України саме 29 серпня, оскільки того дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

 За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.