20 червня 2017 року голова Красилівської районної державної адміністрації, депутат Хмельницької обласної ради Ніла Островська взяла участь у Дні депутата, який відбулося в м. Красилів.

Основним у порядку денному було питання «Про стан професійної освіти в області та забезпечення ринку праці кваліфікованими кадрами та спеціалістами».

З вітальним словом до присутніх звернулася голова райдержадміністрації Ніла Василівна, яка зазначила, що Красилівський район має розвинутий промисловий комплекс з цілим рядом досить  потужних підприємств, для яких підготовкою кваліфікованих кадрів робітничих професій займається ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей». У своєму виступі голова відмітила, що гордістю нашого краю є пам’ятка архітектури національного значення «Садиба  палацово-парковий комплекс ХVШ століття» в смт. Антоніни. Підсумовуючи, Ніла Василівна побажала усім змістовно та плідно провести День депутата.

Також під час пленарної частини привітав присутніх з Днем депутата голова обласної ради Михайло Загородний, який наголосив на важливості підготовки робітничих кадрів для всіх галузей економіки області.

За словами директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олега Фасолі на Хмельниччині підготовку робітничих кадрів здійснюють 24 державних професійно-технічних навчальних заклади, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України та 4 навчальних центри при установах виконання покарань.

Наразі Міносвіти ставить своїм пріоритетом налагодження конструктивного, взаємовигідного партнерства між професійно-технічними навчальними закладами, органами влади на місцях, роботодавцями та їх об’єднаннями, науковцями, громадськими організаціями, що дозволить залучити додаткові ресурси для розвитку системи професійної освіти.

Про необхідність партнерського підходу у підготовці кваліфікованих робітників наголосив у своєму виступі голова Союзу промисловців та підприємців Хмельницької області Іван Дунець.

Підтримав співдоповідача і директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня, який інформував присутніх про реєстрований ринок праці та його потребу в кваліфікованих працівниках робітничих професій.

Ректор Хмельницького університету управління та права Олег Омельчук та ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інна Шоробура поінформували депутатів про підготовку висококваліфікованих фахівців у цих комунальних закладах обласної ради.

Крім цього, на пленарному засіданні менеджер проекту «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області» Катерина Савчук ознайомила присутніх із додатковими ресурсами для розвитку громад – грантами.

Після пленарного засідання усі учасники Дня депутата перейшли до практичної частини та безпосередньо ознайомились із впровадженням дуальної системи навчання в закладах професійно-технічної освіти та залученням роботодавців до підготовки кваліфікованих робітничих кадрів: відвідали Красилівський професійний ліцей, ТОВ «Завод Красиліввагромаш», ДП «Красилівський агрегатний завод» та та підприємством ТМ «Мамин Хліб».