5 квітня 2018 року , напередодні Світлого Христового Воскресіння, в центрі міста Красилова третій рік поспіль прикрашено Великоднє дерево.   Воно оздоблене різними видами писанок,які були створені надзвичайно творчими  та талановитими учнями, вихованцями та педагогами освітніх закладів нашої громади.   

Міський голова Ніла Островська привітала всіх із прийдешнім святом Світлого Христового Воскресіння та побажала миру, добра, злагоди та достатку всім присутнім та їх родинам. Ніла Василівна подякувала всім, хто долучився до прикрашання Великоднього дерева, власноруч виготовивши писанки, та закликала юних красилівчан дотримуватись споконвічних істин та моральних цінностей.

Традиція прикрашання дерев на Великдень прийшла до нас з давніх часів, так робили ще наші пращури, тому ми повинні зберегти цей звичай та донести його до наступних поколінь. З метою відродження та поширення великодніх традицій в Красилівській міській об’єднаній  територіальній громаді, виконавчим комітетом Красилівської міської ради була оголошена акція „Прикрасимо Великоднє дерево”, до якої долучились загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади та жителі громади, а саме:

—         колектив та учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1;

—         колектив та учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2;

—         колектив та учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3;

—         колектив та учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4;

—         колектив та учні Красилівського НВК „Гімназія та ЗОШ І ступеня”;

—         колектив та учні Волицької ЗОШ І-ІІІ ст.;

—         колектив та учні Кульчинківської ЗОШ І-ІІ ст.

—         колектив та вихованці ДНЗ № 1 „Веселка”;

—         колектив та вихованці ДНЗ № 4 „Сонечко”;

—         колектив та вихованці ДНЗ № 6;

—         Олійник Артем і Максимчук Роман, жителі міста.

Всі прикраси особливі та вирізняються нанесеними елементами і символами, матеріалами виготовлення. В кожну писанку діти вклали свої найтепліші, найкращі побажання миру і злагоди для всіх. Завдяки дитячій фантазії та гарному настрою, Великоднє дерево ожило і створило неповторну святкову атмосферу у нашій громаді.

Після відкриття Великоднього дерева всі бажаючі відвідали майстер-класи з виготовлення писанок, які проводили викладачі образотворчого мистецтва Красилівських загальноосвітніх шкіл та дитячої школи мистецтв.  Кожен учасник майстер-класів мав змогу зробити в різних техніках кілька неповторних  писанок до свого Великоднього кошика. 

За інформацією сайту міської ради