З метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей 31 серпня під головуванням голови райдержадміністрації Василя Кравчука відбулося засідання районної комісії з питань захисту прав дитини, в якому взяли участь члени комісії та дотичні до охорони дитинства відомства і структури району.

На комісії було розглянуто нові нормативно — правові документи, якими передбачено удосконалення механізмів соціального захисту дітей, зокрема: постанову Кабінету міністрів України від 1 червня 2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», та постанову Кабінету міністрів України від 1 червня 2020 року № 586 «Деякі питання захисту дітей в умовах боротьби з наслідками гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яка передбачає новий порядок зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд та виховання дітей.

Комісія з питань захисту прав дитини прийняла рішення про доцільність влаштування дітей до закладу на цілодобове перебування, оскільки вичерпані всі можливості забезпечення їх догляду і виховання в сім’ї, з урахуванням найкращих інтересів дитини, і подано рекомендації органу опіки та піклування для прийняття відповідного рішення. Рішення комісії буде прийнято не пізніше десяти робочих днів з дати прийняття секретарем комісії від відповідного структурного підрозділу подання про розгляд питання доцільності влаштування дитини до закладу разом із пакетом документів.

З кожного заслуханого на комісії питання прийнято відповідне рішення, виконання якого спрямовано на захист прав та інтересів дітей. По завершенню розгляду винесених на комісію питань, голова райдержадміністрації підбив підсумки її роботи та подякував членам комісії за плідну співпрацю у сфері соціально-правового захисту дітей.