26 грудня 2017 року керівник апарату райдержадміністрації Олена Білоконь та міський голова Ніла Островська взяли участь у засіданні громадської ради при райдержадміністрації.

Перед початком засідання голова громадської ради Оксана Дзюмка привітала Нілу островську з обранням на посаду голови Красилівської міської об’єднаної територіальної громади, висловила сподівання, що співпраця між органом самоврядування, який очолюватиме Ніла Василівна, та громадською радою буде ще більш конструктивною та результативною.  

На засіданні розглянуто питання щодо перспектив розвитку ОТГ на Красилівщині, співпраці громадських організацій з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, заслухано звіт голови громадської ради Оксани Дзюмки про роботу громадської ради за ІІ півріччя 2017 року, розглянуто пропозиції до плану роботи громадської ради на 2018 рік.

Пропонуємо ознайомитись з звітом голови громадської ради Оксани Дзюмки про роботу громадської ради за ІІ півріччя 2017 року:

Основним інститутом взаємодії громадськості з райдержадміністрацією є  Громадська рада при Красилівській районній державній адміністрації до складу якої входить 14 громадські організації.

Громадська рада при  Красилівській районній державній адміністрації була створена на установчих зборах 26 травня 2017 року, на виконання постанови Кабінету міністрів України від 03.11.2010р. №996 на підставі відповідних чинних нормативно-правових актів. До неї увійшли представники громадських, профспілкових та релігійних організацій, які здійснюють свою діяльність на теренах Красилівщини.

На першому засіданні, яке відбулося 26 травня 2017 року, було обрано голову громадської ради (Дзюмку Оксану Василівну – громадська організація «Красилівська міська організація «Надія»), заступниками голови (Данилюк Таїсію Володимирівну – уповноваженого представника від Красилівської районної організації профспілки працівників культури та Лукіянчука Сергія Феофановича представника від Громадської організації «Ветеранів Війни та учасників антитерористичної операції «Патріоти Красилівщини»), секретаря (Богуш Галину Володимирівну – уповноваженого представника від Красилівської районної державної адміністрації).

З часу утворення громадська рада працювала відповідно до Положення та Плану роботи громадської ради на ІІ півріччя 2017 року.

Крім установчих зборів, протягом 2017 року було ініційовано 3 засідання громадської ради на яких розглянуто 12 основних питань.

Слід відмітити, що на установчих зборах було створено робочі групи Громадської ради по наступних напрямках роботи:

– з питань регламенту та правозахисної роботи – Демчук В.В., Новікову С.П.;

– з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення – Гарник Р.М., Попович О.О., Нагорний О.П.;

– з питань культури, освіти, молоді, спорту та релігії – Дзюмка О.В., Данилюк Т.В., Куриба І.А.;

– з питань екології та природних ресурсів – Царук Т.М., Нагорний О.П.

– з питань енергетики, промисловості, жилово-комунального господарства та підприємництва Богачук Н.С., Галиш М.І.

– з питань взаємодії з учасниками бойових дій, добровольцями та волонтерами – Маланчак Л.І., Лукіянчук С.Ф.

– сприяння проведенню реформ з питань децентралізації та взаємодії з територіальними громадами – Морозюк С.І.

З моменту утворення громадської ради 2017 року розглянуто наступні питання:

  1. Про обрання   голови   зборів,    секретаря та   лічильну комісію.
  2. Про утворення ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ при КРАСИЛІВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ, із зазначенням завдань її діяльності та персонального кількісного складу ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ;
  3. Про обрання голови ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ, заступника та секретаря.
  4. Про створення робочих груп Громадської Ради.
  5. Обговорення проектів ПОЛОЖЕННЯ про ГРОМАДСЬКУ РАДУ при КРАСИЛІВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ та плану роботи на ІІ півріччя 2017 року.
  6. Добровільне об’єднання територіальних громад на Красилівщині (доповідачі: Островська Н.В., Жовтан А.В., Максимчук Н.В., Лось В.В.)
  7. Реформування медичної галузі (доповідачі: Дудко Д.С., Ватажук О.М.)
  8. Про затвердження плану роботи Красилівської ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ на ІІ півріччя 2017 року (Доповідач Дзюмка О.В.)
  9. Про готовність загальноосвітніх навчальних закладів Красилівського району до 2017/2018 навчального року (доповідачі Морозович І.В., Заїка О.М.).
  10. Про оздоровлення школярів району впродовж 2017 року (доповідачі Морозович І.В., Заїка О.М.).
  11. Про роботу Красилівського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (доповідач Магмет Т.В.).
  12. Про утворення об’єднаних територіальних громад на Красилівщині (доповідач Островська Н.В.).

За звітній період Громадська рада працювала доволі активно виходячи зі специфіки та актуальності питань, які найбільше турбували громадськість і потребували роз’яснень та вирішення.

Висвітлення діяльності громадської ради забезпечував секретар Богуш Галина Володимирівна та головний спеціаліст відділу молоді, спорту та комунікацій з громадськістю управління освіти молоді та спорту райдержадміністрації Гуцуляк Олександр Степанович. На офіційному веб-сайті Красилівської районної державної адміністрації у розділі „Громадська рада” розміщена наступна інформація: Положення про громадську раду, склад ради, протоколи проведення засідань ради.

 Істотною проблемою як для інших регіонів, так і для нашого району, залишається значна кількість громадських організацій, які фактично не здійснюють своєї статутної діяльності, та не представляють думку громадськості Красилівщини. Про низький рівень активності громадських організацій району свідчить і їх участь у роботі громадської ради при райдержадміністрації, членами якої були лише 14 представників інститутів громадянського суспільства.

Дякую всім, хто сьогодні докладає зусиль для того, аби робити зміни в нашому житті на краще, залучаючи для цього всі можливі ресурси.