На засіданні Державної комісії ТЕБ і НС, що відбулося 6 листопада, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, де до територій з “червоним” рівнем епідемічної безпеки віднесли  Красилівський район.

09 листопада в приміщенні адмінбудинку відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ і НС.

На комісії розглядалося питання:

  1. Про заходи з запобігання поширенню на території Красилівського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS—CoV-2.
  2. Про підсумки купального сезону, забезпечення безпеки людей на водоймах району та визначення і обладнання місць масового відпочинку людей на воді.
  3. Про порядок організації роботи по виявленню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів на території району

По усіх питанні прийняті рішення.

В зв’язку із  “червоним” рівнем епідемічної безпеки зокрема:

  • органам місцевого самоврядування заборонити роботу суб’єктів господарювання з надання послуг у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) та торговельно- розважальних центрів з 20:00 та до 07:00 години, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • органам місцевого самоврядування та райдержадміністрацій посилити роботу робочих (мобільних) груп, які створені для здійснення контролю за виконанням та дотриманням протиепідемічних заходів серед суб’єктів господарювання та населення.

По другому і третьому питанні, зокрема вирішили:

Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

  • забезпечити виконання орендарями водних об’єктів (земель водного фонду) вимог ст. 51 «Водного кодексу України», в частині передбачення місця для безоплатного, забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо) та п. 5 розділу І «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» стосовно обладнання і утримання рятувальних постів;
  • забезпечити проведення через місцеві засоби масової інформації роз’яснювальної роботи щодо дотримання «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», в тому числі в зимовий період.

 

 

  • Затвердити місце знищення вибухонебезпечних предметів – в піщаному кар’єрі, що на території Волицького старостинського округу Красилівської міської ради, 2 км на північ від села Дубище. Знешкодження виявлених вибухонебезпечних предметів проводити у визначеному місці знищення.
  • Контроль за виконанням даного рішення покласти на Красилівський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.