10 червня 2020 в приміщенні адмінбудинку відбулось  засідання  комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій.

Питання, що розглядалося:

Про заходи з запобігання поширенню на території Красилівського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів.

 По даному питанні винесені рішення, зокрема:

Органам місцевого самоврядування дозволити за умови відповідності ознакам визначеними п.4 постанови Кабінету міністрів України від 20.05.2020 року №392:

    • Нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському та приміському cполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб та дотримання відповідних санітарних вимог.
    • Діяльність готелів за умови дотримання вимог, визначених постановою Головного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №22.
    • Проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводився в приміщенні.
    • Роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб) за умови дотримання вимог, визначених постановою Головного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року №33.
    • Діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше 1,5 м між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом ( без урахування дітей віком до 14 років), за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту ( зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно за умови дотримання вимог, визначених постановою Головного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року №32.
    • Не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції особам, які досягли 60-річного віку (за умови відсутності важких супутніх захворювань).
    • Діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника, у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

 

Голова комісії                                                                                 Василь КРАВЧУК

 

 

Секретар комісії