Ліквідатори – це люди різних професій із різним досвідом, які, ризикуючи своїм здоров’ям та життям, зупинили атом. Тоді, у 1986 році, вони врятували світ від ядерного спустошення. Їх  самовідданість та відвага є найвищим проявом героїзму та любові до людства.

13 грудня 2019 році у великому залі адмінбудинку відбулися заходи приурочені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.                                                       

У заходах взяли участь та виступили перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, заступник  голови районної ради Микола Білик,  заступник міського голови Марина Слободянюк, голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Нагорний, представники окремих управлінь та організацій Красилівського району, головний лікар центральної районної лікарні Денис Дудко, головний лікар районного Центру первинної медико-соціальної допомоги Олег Ватажук

Керівники району та міста звернулися до присутніх зі словами вдячності за здійснений подвиг та побажаннями здоров’я та миру.

Трьом учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було вручено Грамоти районної ради та райдержадміністрації, ще трьом – Грамоти виконавчого комітету Красилівської міської ради.

 Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто віддав своє життя, боронивши Україну від ядерної стихії та поклали живі квіти до пам’ятного знака «Героям та жертвам Чорнобиля».

Низький уклін і вічна слава нашим землякам,які,  нехтуючи своїм власним здоров’ям приймали участь у ліквідації страшної трагедії – аварії на ЧАЕС.