На виконання Указу Президента України №17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років», яким 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917 – 1921 років, 03 березня 2017 року у приміщенні актового залу Красилівського НВК «Гімназія та ЗОШ І ступеня» відбувся районний  історико-патріотичний  форум на тему: «Українська революція 1917–1921 рр.:  передумови, події, процеси,  уроки», у роботі якого брали участь:Маркова С.В. – доктор історичних наук, доцент кафедри теорії та методики викладання суспільно-гуманітарних наук ХОІППО; Адамський В.Р.- кандидат історичних наук, доцент кафедри суспільних наук  Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії; Кенц Г.І. – методист науково-методичного центру суспільних  предметів Хмельницького обласного інституту  післядипломної педагогічної освіти; Заїка О.М. – начальник Управління освіти, молоді та спорту Красилівської  райдержадміністрації; методисти районних та міських методичних кабінетів Хмельницької області; вчителі  історії, заступники з виховної роботи загальноосвітніх шкіл Красилівського району.

На форумі обговорювалися питання:  причини Української революції 1917–1921 рр, утворення Української Народної Республіки, ІІІ та ІV Універсали УЦР,соціально-економічне становище на Поділлі та, зокрема, на Красилівщині в період 1917-1921 рр.

 Учасниками форуму було прийнято резолюцію. На завершення заходу вихованці Красилівського РБТДЮ виступили з патріотичною композицією «З Україною  в серці!».