Старокостянтинівською місцевою прокуратурою при вивченні стану законності при здійсненні публічних закупівель встановленні порушення вимог закону, зокрема, в діяльності ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей», Красилівської районної лікарні та Антонінської спеціальної загальноосвітньої школи — інтернат.

Так, місцевою прокуратурою встановлено, що вказаними закладами при здійсненні у поточному році закупівель продуктів харчування, у договорах купівлі-продажу, в порушення вимог ст.ст. 656, 669 ЦКУ, ст.266 ГКУ не зазначено конкретної назви предмета закупівлі, коду та назви предмета закупівлі відповідно до Державного класифікатора, а також кількість продукції, яка має бути поставлена.

Враховуючи вказане, місцевою прокуратурою до Господарського суду Хмельницької області заявлено 3 позовні заяви про визнання договорів купівлі- продажу недійсними.

За результатами судових розглядів, доводи місцевої прокуратури знайшли своє підтвердження, як наслідок, в ході судового розгляду, відповідачами добровільно усунуті допущені порушення, оспорюванні договори розірвані за взаємною згодою сторін, до вказаних договорів внесені відповідні зміни з урахуванням позовних вимог місцевої прокуратури.

З урахуванням зазначеного, рішеннями Господарського суду Хмельницької області позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено, а також закрито провадження у справі у зв’язку з добровільним усуненням відповідачами порушень, що стали підставою для позову.