З 21 березня, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН як Міжнародний день лісу і розпочала свою ходу щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Починаючи з 21 березня, Міжнародного дня лісу, працівниками лісової галузі було проведено масові заходи, акції, уроки знань про ліси, профорієнтаційні заходи, спрямовані на розширення екологолісівничої пропаганди, охорону та захист лісів.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» триватиме місяць – до Дня Довкілля, що відзначатиметься у третю суботу квітня, тобто — 15 квітня. І на цей період лісівники лісгоспу, окрім створення лісів, запланували багато заходів. У всіх лісництвах будуть проводитись різноманітні культурно-пізнавальні заходи для школярів, буде проведено конкурс серед учнівської молоді на кращий твір та на кращий малюнок на тему «Людина і ліс». А для старшокласників лісівники проводитимуть дні профорієнтації.

Одним з найважливіших заходів в рамках Акції, звісно, є успішне проведення робіт з лісовідновлення та лісорозведення, із залученням учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, місцевих органів виконавчої влади та органів самоврядування, засобів масової інформації.

Крім цього, працівники лісового господарства будуть продовжувати інші лісовідновні роботи: доповнення лісових культур , створення плантацій новорічних ялин, висівання насіння в розсадниках, а на території державного лісового фонду з’явиться ще більше гарних, зручних місць, спеціально облаштованих для відпочинку жителів нашого району.

Саме в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» 29 березня 2017 року працівниками лісової охорони спільно з працівниками Красилівської райдержадміністрації було засаджено лісову ділянку площею 1,4 га. У створенні нового насадження прийняли активну участь працівники Красилівської РДА, лісництва та лісгоспу. До акції залучились заступник голови райдержадміністрації Морозович І.В., головний лісничий ДП «Старокостянтинівське ЛГ» Бородій І.М., лісничий Красилівського лісництва Ботвін В.В. та ін. Було висаджено 500 сіянців модрини європейської та 50 кг жолудя дуба звичайного. Щиро дякуємо голові райдержадміністрації Островській Н.В. за підтримку щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», за розуміння та тісну співпрацю.

Шановні жителі міста і району приєднуйтеся до лісівників! Візьміть активну участь в Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та відчуйте на собі живе дихання весни. Лише одне посаджене Вами деревце зробить наші ліси дужими, повітря – чистим, а природу – здоровою та сильною!