У кожного народу є свої герої. Ними з упевненістю можна назвати і тих українських воїнів, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України. Серед них і наші земляки – мешканці Красилівщини, які також відстоюють територіальну цілісність і незалежність нашої держави.

23 серпня 2017 року відбулося урочисте відкриття Дошки слави «Слава Україні! Героям слава!», присвяченої бійцям антитерористичної операції, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. На ній розміщені фото наших земляків-героїв: Петра Шемчука (м.Красилів), Віктора Садовця (с.Мовчани), Юрія Гнатюка (м.Красилів), Миколи Грабарчука (с.Печеське), Олексія Іщука (с.Заслучне), Олександра Кшевіцького (с.Радісне), Анатолія Петрука (м.Красилів), Віктора Ружицького (с.Слобідка-Красилівська), Руслана Яюса (с.Дружне).

Юні, молоді, мужні, завзяті, незламні, власним життям боронили наш мир і спокій. Такі різні долі, але об’єднані в одну єдину фронтову долю бійців АТО. Об’єднані любов’ю до Батьківщини, боротьбою за цілісність і незалежність України, за наш мир і спокій.

Зі словами миру, добра, процвітання звернулася до громади голова райдержадміністрації Ніла Василівна Островська: «Ми вшановуємо Героїв, чиї імена вже золотими літерами вписані в історію нашого краю, якими ми пишаємось і будуть пишатись всі майбутні покоління красилівчан». Промова була пронизана любов’ю та болем за загиблими синами України.

Учасники заходу пом’янули хвилиною мовчання героїв, що  загинули на сході України.

Голова райдержадміністрації Ніла Островська та голова районної ради Василь Пасічник низько вклонились та вручили квіти, матеріальну допомогу матерям та сім’ям героїв. В свою чергу міський голова Анатолій Жовтан та сільські голови також долучились до вручення квітів та матеріальної допомоги родинам відповідно до місця проживання.

Священник Свято-Троїцького храму УПЦ КП провів панахиду за загиблими воїнами-патріотами в зоні АТО і освятив Дошку слави.

Також керівники району та міста спільно з родинами загиблих та учасниками АТО поклали квіти до пам’ятника «Героям України».

У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх поколінь назавжди збережуться їхні подвиги, мужність і героїзм, безмежна відданість своїй країні та любов до рідної землі. Слава Україні! Героям Слава!