У день покровительки всього роду козацького Пресвятої Покрови українці відзначають День захисника України та День українського козацтва.

Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів  українці мріяли про  незалежність, а виборовши її у 1991 році, продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.

Сьогодні кращі наші сини пліч-о-пліч боронять українську землю, відстоюючи її цілісність. Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх чоловіків, які стали на захист кордонів України. А також про мільйони простих небайдужих українців-волонтерів, які допомагають своїм захисникам.

Сьогодні, щоб вшанувати захисників України, на головній площі  зібрались керівники району та міста, учні школи, жителі міста Красилова та району.

Зі словами вдячності за мирне небо на нашій землі звернулась до усіх у своєму виступі міський голова Ніла Островська, під час якого були і хвилина мовчання на вшанування світлої пам’яті про загиблих наших патріотів, і вручення медалей «За службу Державі». Символічно, що нагороди з рук Ніли Василівни отримували не тільки присутні  захисники, а рідні та близькі тих, хто на даний час знаходиться на варті нашої держави.

Пронизані духом патріотизму та вдячності нашим воїнам, лунали вокальні номери.

Після урочистостей «Я Захисник України» присутні могли скуштувати армійської каші та солодощів.