За 2019 рік Україна посіла 2 місце зі 123 країн за обсягами експорту органічної продукції до ЄС, піднявшись на дві сходинки порівняно з 2018 роком.
Про це свідчать дані звіту Європейської Комісії «Імпорт органічних агропродовольчих товарів в ЄС: ключові зрушення в 2019 році».
У 2019 році український імпорт органічної агропродукції до ЄС збільшився на 27,1% і становив 337 856 тонн продукції порівняно з 265 817 тоннами в 2018 році.
В основному, до країн-членів Європейського Союзу Україна експортувала 179,4 тис. тонн зернових – 76,9% від загального імпорту зернових до ЄС (крім рису та пшениці); 64,8 тис. тонн пшениці (31,8%); 29,1 тис тонн олійних культур (18,2%); 17,1 тис. тонн сої (13%) та 14,7 тис. тонн свіжих або сухих фруктів – 11% (крім цитрусових та тропічних фруктів). Також Україна входить до групи найбільших експортерів макухи, фруктових соків та овочів.