У Якимівській ЗОШ І-ІІ ступенів 3 грудня 2019 року фахівець із соціальної роботи Красилівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який працює на території Гриценківської сільської ради Мацюк О.І. провела бесіду з учнями «Люди, для яких інвалідність не виявилась вироком на все життя».  Слухачам наголошено на томуу, що  суспільство повинно усвідомлювати переваги, які воно отримує від участі людей із функціональними обмеженнями в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
         На сьогодні в Україні є понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному та культурному житті.
        Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед цими людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Переймаючись буденними проблемами, оточення повинне замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року, не забувати про те, що вони живуть з нами поруч і потребують допомоги та уваги. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями і посіють зерно добра у серцях тих, хто їх оточує.