З 25 червня по 17 липня в Україні стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

В  Хмельницькій області створено 8 округів для проведення ЗНО, а саме у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Старокостянтинів, Дунаївці, Ізяслав та Красилів. Між 8 округами розподілено 3179 л дезінфікуючих засобів для обробки рук, 867 л дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь, 356 ізоляційних халатів, 356 захисних щитків, більше 100 тис. одноразових медичних масок, які мають періодично змінюватись та 92 пірометри.

22 червня голова Красилівської РДА Василь Кравчук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимир Снігур, завідувач сектору з питань ЦЗН РДА Олександр Волянський  перевірили два опорні заклади міста Красилів, де проводитиметься основна сесія ЗНО, а саме: ЗОШ І-ІІІ ст.№3 та  НВК «Гімназія та ЗОШ І ступеня».

Саме в цих закладах усі бажаючі матимуть змогу скласти ЗНО  з української мови і літератури 30  червня та з історії України 9 липня.

Нагадаємо, що у складанні ЗНО будуть задіяні лише ті, хто планує вступати до вищих навчальних закладів та ті, хто за власним бажанням хоче пройти ЗНО.

На сьогоднішній день у пунктах тестування триває активна підготовка з урахуванням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

На вході до будівлі, в якій проводитиметься тестування, організовуються місця для обробки рук антисептиками.

Заклади  забезпечені рідким милом, паперовими рушниками, медичними масками для учасників тестування, пірометрами. У кожному закладі будуть чергувати 2 медичних працівника.

Після ЗНО буде проведено провітрювання  та очищення і дезінфекція поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння).

На виході із закладу планується розмістити контейнер/урну з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ»;
Збір використаних масок під час проходження тестування здійснюватиметься відповідно до періодичності їх заміни залученими особами в окремий мішок для сміття з зав’язками для подальшої утилізації;

Красилівський відділ поліції ГУНП у Хмельницькій області забезпечуватиме охорону громадської безпеки та порядок в місцях проведення ЗНО.

Також було проговорено з директорами шкіл питання щодо убезпечення учасників тестування та надання належних умов для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Дане питання знаходиться на контролі в голови райдержадміністрації.