12 лютого 2019 року в великому залі адмінбудинку під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Склонного відбулась нарада з питань реформи децентралізації та земельних відносин за участю заступника начальника управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької облдержадміністрації Світлани Пасічник, голови районної ради Василя Пасічника, начальника відділу Держгеокадастру у Красилівському районі Вадима Галишука, керівників органів місцевого самоврядування, організацій, установ району, працівників райдержадміністрації, районної та міської рад.

Нарада розпочалась доповіддю Світлани Михайлівни Пасічник про стан впровадження реформи децентралізації в області та в Красилівському районі зокрема. Невідворотність процесів реформування місцевого самоврядування заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації підтвердила прикладами успішності об’єднаних територіальних громад, які вже створені на теренах нашої області. Також, Світлана Михайлівна зазначила, що з досвіду утворених громад економічно спроможними є громади, в яких проживає від 8 тисяч громадян і більше. Відповіла представниця обласного центру і на питання щодо механізмів приєднання сільських рад до вже існуючих ОТГ та утворення нових об’єднань.

Друге питання порядку денного обговорювалось у вигляді діалогу. Як повідомив присутнім Вадим Галишук із 01 січня 2019 року набув чинності Закон від 10.07.18 р. № 2498-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні». Як видно із назви, цей Закон стосується широкого спектру питань. Тож присутні у залі керівники органів місцевого самоврядування задавали чимало питань начальнику відділу Держгеокадастру у Красилівському районі та висловлювали свої пропозиції щодо врегулювання земельних відносин згідно чинного законодавства України. В свою чергу, Вадим Васильович запевнив присутніх у всебічній підтримці та допомозі у вирішенні питань землеустрою місцевих громад.